17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAvocat craiovean, condamnat definitiv de Curtea Supremă

Avocat craiovean, condamnat definitiv de Curtea Supremă

Un avocat din cadrul Baroului Dolj, trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii Supreme la doi ani de închisoare cu suspendare.
Avocatul Bogdan Oane din cadrul Baroului Dolj a fost deferit justiţiei în august 2011, fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova că ar fi primit 300 de euro de la un bărbat căruia i-a promis că îl va ajuta să-şi recapete permisul de conducere.
„În perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010, inculpatul Oane Bogdan David, în calitate de avocat, a pretins şi primit suma de 300 de euro de la un denunţător, afirmând că are influenţă asupra unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi că ar obţine o soluţie favorabilă denunţătorului, în sensul de a i se restitui permisul de conducere şi de a nu fi trimis în judecată pentru încălcarea unor prevederi la regimul circulaţiei pe drumurile publice“, au precizat anchetatorii.
Procurorii anticorupție au mai reținut că, după ce a fost denunțat, avocatul a contrafăcut un contract de asistență juridică pentru a ascunde infracțiunea de trafic de influență.
„În cursul lunii martie 2011, pentru a ascunde infracţiunea de corupţie pentru care procurorii anticorupţie iniţiaseră cercetările, inculpatul Oane Bogdan David a contrafăcut contractul de asistenţă juridică pe care l-ar fi încheiat cu denunţătorul, prin inserarea, în cuprinsul actului, a unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, şi anume că denunţătorul, în calitate de client, s-ar fi obligat să-i plătească sumele de 1.500 de euro cu titlul de onorariu şi 200 de lei pentru fiecare deplasare ocazionată de serviciile de asistenţă juridică“, s-a mai stabilit în urma anchetei.
Dosarul instrumentat de procurorii anticorupţie a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 22 august 2011, instanţă care s-a pronunţat pe 7 februarie, anul trecut. Magistraţii craioveni au hotărât să-l condamne pe avocatul Bogdan Oane la un an şi două luni de închisoare pentru cele două infracțiuni comise și au dispus anularea contractului de asistenţă juridică nr. 14/18.11.2009, seria 028804. Hotărârea Curţii de Apel Craiova a fost atacată cu apel de inculpat şi de procurori, iar joi, 5 noiembrie, Curtea Supremă a dat o hotărâre definitivă în acest dosar.
De data aceasta, inculpatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani. Judecătorii bucureșteni au menținut celelalte dispoziţii ale hotărârii Curții de Apel Craiova și au dispus restituirea sumei de 300 de euro bărbatului care l-a denunțat pe avocatul craiovean.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS