11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCalea București, Râului și Bariera - ultima lună

Calea București, Râului și Bariera – ultima lună

Cele trei mari artere din Craiova, reabilitate pe fonduri europene, intră în ultima lună de lucrări. Problemele întâlnite pe parcurs par să se fi deblocat. Cel puțin așa se pare de pe teren, iar municipalitatea spune că până la mijlocul lunii decembrie toate cele trei șantiere vor fi închise.

Pe Calea București a început, ieri, și asfaltarea celui de-al doilea sens de mers, cel de pe partea cu Piața Centrală. Muncitorii vor continua să lucreze atât astăzi, cât și mâine, pentru a încheia turnarea ultimului strat, cel de uzură. Urmează intervenția pe restul zonelor, fără a afecta circulația mașinilor pe una dintre cele mai tranzitate străzi din Bănie. „Pe Calea București se închid sensurile de mers cu asfalt, mă refer la partea carosabilă, ca după aceea să intervenim în parcări, pe trotuare sau pe zonele care sunt încă nefinalizate, fără să mai deranjăm traficul auto. Până la sfârșitul lunii acesteia – începutul lunii decembrie ne dorim să închidem lucrările“, a declarat, pentru GdS, administratorul public al Craiovei, Radu Preda.

Casetarea canalului de pe Râului, finalizată

Alt bulevard important aflat în reabilitare din fonduri europene este Râului, unde circulația este, de asemenea, închisă traficului rutier de pe 4 și până pe 20 noiembrie. Restricțiile de circulație se datorează mai multor lucrări care mai trebuie executate pe anumite tronsoane.
„Pe Râului se toarnă asfalt pe bucata dintre strada Brestei și bulevardul Știrbei Vodă. Mai sunt vreo 700 de metri liniari care se închid în totalitate astăzi (ieri – n.r.) cu primul strat de asfalt, după care urmează ca până la sfârșitul săptămânii să se finalizeze și straturile doi și trei. Săptămâna viitoare va continua acțiunea și de la intersecția bulevardului Știrbei Vodă până la podul Popoveni, cu tot ce înseamnă partea dreaptă, de așa manieră încât într-o săptămână să cam avem drumul în stare de circulație“, a explicat Preda. Conform constructorului, par­tea de casetare a canalului colector a fost finalizată. Totodată, în zilele următoare ar urma să se intervină și pe alt tronson al străzii, însă cu alt tip de lucrări. „Începând de zilele acestea, vom închide și tronsonul de circulație cuprins între autobaza RAT, de la strada Dimitrie Gerota și până la podul Tabaci. Acolo urmează să excaveze pe 400 de metri liniari. Din ceea ce spun constructorii, nu pare să avem probleme, iar lucrările ar trebui să se încheie în termenul stabilit“, a mai completat Radu Preda.

Încă o firmă intervine pe Bariera Vâlcii

Nici șantierul de pe strada Bariera Vâlcii, acolo unde probleme de ordin financiar au împiedicat desfășurarea lucrărilor în mod corespunzător, nu pare să mai aibă probleme mari. Deși firma constructoare de pe această stradă, Imob Infrastructură, este în insolvență, în cadrul contractului a mai fost subcontractată altă firmă pentru a ajuta la lucrări. „Zilele acestea începe să se toarne asfalt – stratul final – pe bucata de la intersecția cu Centura de Nord și până la penitenciar, acolo unde gurile de canal au fost ridicate la cotă și unde rigolele carosabile sunt finalizate. Pe tronsonul celălalt, unde s-a introdus canalizare, venim cu primul strat de asfalt probabil săptămâna asta. Se va lucra fără să se închidă circulația, pentru că se va lucra pe o singură bandă, iar strada este suficient de lată. Totodată, pe bucata de canalizare rămasă, de circa 700 de metri liniari, a intrat și TCIF Craiova, care lucrează la conductă. Facem totul pentru a finaliza și acolo până la jumătatea lunii decembrie. În șantier sunt prezenți muncitorii de la Imob Lux (Imob Infrastructură – n.r.), care se află în insolvență și care gestionează contractul, dar și muncitori de la TCIF, care a preluat ca subcontractor partea de canalizare. Credem că problemele pe care le-am întâmpinat la partea de canalizare, ce au ținut în loc lucrarea, se vor rezolva cu ajutorul firmei locale, care are experiență la astfel de lucrări“, a încheiat Radu Preda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS