8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVineri se deschide stagiunea la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri“

Vineri se deschide stagiunea la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri“

Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri“ (Foto: Traian Mitrache)
Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri“ (Foto: Traian Mitrache)

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ deschide oficial stagiunea 2015-2016 printr-o reprezentație ce va avea loc vineri, 6 noiembrie, de la ora 19.00. O stagiune plină de surprize, o lume pentru copii şi adulţi de toate vârstele care doresc să intre într-un cadru ce se dezvăluie atunci când se ridică cortina.

Aşa cum au obişnuit deja publicul, şi în acest an, actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“ pregătesc pentru seara de vineri un spectacol atipic. „Este un soi de audiţie cu public pentru cei care doresc să vadă ce înseamnă un casting, ce înseamnă o pregătire, totul îmbrăcat în foarte mult umor, muzică şi demonstraţii de măiestrie ale actorilor Teatrului «Colibri», dar şi prietenilor noştri pe care i-aţi văzut la Festivalul Puppets Occupy Street, şi nu numai. Din fericire, trupa noastră se măreşte cu oameni de talent, profesionişti, actori care au demonstrat şi demonstrează că nu e de ajuns să îţi doreşti să fii pe scenă în lumina reflctoarelor, ci trebuie să munceşti foarte mult, să ai foarte mult talent, să ai dăruire, smerenie pe scenă“, a spus Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri“.
Începând de ieri, echipa Teatrului „Colibri“ s-a îmbogăţit cu un nou actor, Marin Fagu, fost angajat la Teatrul „Ţăndărică“ din Bucureşti. Este absolvent al Facultăţii de Teatru, Secția de Păpuși-Marionete de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică. Pe Marin Fagu veți avea posibilitatea să îl vedeţi în debutul acestei stagiuni, dar şi în spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită“, care va avea loc pe 7 noiembrie, ora 18.00. Tot din această stagiune, Geo Dinescu, deja cunoscută publicului din cadrul Festivalului Puppets Occupy Street, dar şi în contextul altor evenimente organizate în Craiova, va fi actriță-colaboratoare la Teatrul „Colibri“.

Continuă proiectul „Colibri într-un ACT“

Tot din această lună, Teatrul „Colibri“ reia colaborarea cu Teatrul Act. Pe 24 noiembrie, craiovenii îl pot vedea pe scena Teatrului craiovean pe Marcel Iureş în spectacolul „Absolut“, după Ivan Turbincă, de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija. Spectacolele Teatrului Act vor continua până în luna mai a anului 2016.
„Din luna ianuarie 2016, vom începe să lucrăm la un spectacol de studio «Hansel şi Gretel», care va avea premiera în primul trimestru al anului 2016, apoi vom continua cu Săptămâna Teatrului, care va avea loc între 20 şi 27 martie, ce va cuprinde nu numai spectacole ale teatrului nostru, ci şi spectacole invitate, expoziţii şi ateliere. Tot în ianuarie va începe o nouă serie de ateliere de creaţie. În prezent, sunt în desfăşurare ateliere care se vor încheia pe 15, 16 decembrie“, a adăugat Adriana Teodorescu.
Surprizele nu se opresc însă aici, reprezentanţii teatrului au un proiect extrem de ambiţios, proiect care în România nu s-a montat niciodată, „Zorro“. Îl vor aduce însă în faţa spectatorilor cu mijloace specifice teatrului de păpuşi şi de animaţie. De acest proiect va fi răspunzător regizorul Cristian Mitescu, cel care a montat în stagiunea trecută „Vrăjitorul din Oz“.
„Vom continua apoi cu a treia ediţie a Festivalului “Puppets Occupy Street“, Fire Edition. Îmi doresc din tot sufletul ca acest festival să devină un brand al oraşului. Şi în toamna anului viitor avem surprize şi ambiţii mari. Pe scena Teatrului «Colibri» va fi pus în scenă un spectacol cu Marcel Iureş, care va juca alături de păpuşi, regizat de Cristian Pepino pe o temă foarte ambiţioasă, este vorba de «Furtuna» lui Shakespeare. Vrem să depăşim prejudecata că Teatrul «Colibri» este doar pentru copii, este un teatru pentru toată lumea“, a mai spus managerul Teatrului „Colibri“.

Spectacolele lunii noiembrie

Vineri, 6 noiembrie, ora 19.00: deschiderea stagiunii 2015-2016; sâmbătă, 7 noiembrie, ora 18.00, „Frumoasa din pădurea adormită“; duminică, 8 noiembrie, ora 11.00, „Prietenii motanului încălţat“. Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 18.00, „Pinocchio“; duminică, 15 noiembrie, ora 11.00, „Invitaţie la joacă“; sâmbătă, 21 noiembrie, ora 18.00, „Ursul păcălit de vulpe“; duminică, ora 11.00, „Poveste japoneză“. Sâmbătă, 28 noiembrie, ora 18.00, „Albă ca Zăpada“, iar duminică, 29 noiembrie, ora 11.00, „Prinţul broască“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS