10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCu canalizare, fără canalizare

Cu canalizare, fără canalizare

Craiovenii de pe strada Teilor din Bariera Vâlcii au cerut să fie racordați la sistemul de canalizare, dar au fost avertizați de Poliția Locală că vor fi amendați.

Problema canalizării pe străzile din Bariera Vâlcii este veche și aduce multe nemulțumiri localnicilor. Într-o astfel de situație sunt craiovenii care locuiesc pe străzile Teilor și Viilor.
Aici, s-a introdus rețeaua de canalizare, dar este încă nefuncțională. Apa menajeră se scurge din curțile localnicilor prin diverse conducte direct pe marginea străzii și ajunge într-o canalizare a CFR-ului, după cum spun cei care locuiesc aici. Acest lucru se întâmplă de zeci de ani, dar acum proprietarii au început să se pârască între ei și prin urmare s-au trezit cu poliția la poartă care a împărțit în stânga și dreapta procese-verbale de avertizare.
„Aici s-a introdus canalizare, dar nu suntem conectați. Apa se scurge pe marginea drumului, din curți, este apă menajeră… Oamenii au început să sune pe la primărie, la Telefonul Cetățeanului, să se reclame, că este miros, că este mizerie. A venit Poliția Locală și ne-a avertizat că ne dă amendă dacă mai dăm drumul la apă pe stradă. Noi nu putem să ne racordăm la canalizare, pentru că nu este încă funcțională“, a spus Sevastian Calopereanu, localnic de pe strada Teilor.

Apa vine de la cei care s-au legat la canalizarea nefuncțională

Cei care se plâng spun că apa deversată din curțile celor de pe strada Teilor ajunge la intersecția cu strada Viilor și formează acolo o mare baltă. Numai că cei învinuiți spun că realitatea este alta.
„Eu stau pe strada Teilor colț cu strada Viilor și acolo se scurge apa care vine din tot cartierul, pentru că s-au legat unii la canalizare și ea nu este încă funcțională. Apa de acolo vine, nu de la noi. Și eu am sunat la Telefonul Cetățeanului, pentru că miroase foarte urât. Ce s-a întâmplat: s-a băgat canalizare în cartier, dar ea nu este funcțională. Firma care lucrează acolo în Brazdă, ca să facă legătura între canalizarea care vine din Barieră și canalizarea orașului, când a văzut că vine mizeria peste ei, a blocat rețeaua. Acum mizeria refulează aici la intersecția dintre cele două străzi printr-o gură de canal. A venit Poliția Locală și ne-a dat avertisment, în care se arată că putem primi amenzi de la 500 până la 1.500 de lei, pentru că dăm drumul la apă pe stradă. Au fotografiat la fiecare casă în parte unde au văzut că apa se scurge în stradă pe conductele scoase din curți. Au spus că ne amendează. Eu stau aici de 30 de ani și apa așa s-a scurs mereu pe stradă, dar nu ajunge acolo pe strada Viilor“, a spus Tudor Duță.
Într-adevăr, o mare parte din strada Viilor este inundată de apa murdară care se revarsă dintr-o gură de canal, despre care localnicii spun că este capătul rețelei de canalizare din zonă.
Unii localnici recunosc că dau drumul apei menajere pe stradă și că au crezut că, odată cu introducerea rețelelor de canalizare, vor scăpa de această problemă. Numai că lucrurile nu stau așa, iar acum s-au trezit și cu amenzi.
„Au zis că aruncăm apă pe stradă. La mine curge de la streașină. Avem hazna, mai aruncăm apă, când facem câte ceva prin curte, dar nu dăm drumul tot timpul apei pe stradă. Noi sperăm să se dea drumul mai repede la canalizare, să ne racordeze și pe noi. De ce să ne amendeze?“, s-a plâns Maria Naidin, localnic.

Avertisment după sesizări

Reprezentanții Poliției Locale spun că au dat aceste avertismente, ca urmare a unor sezizări venite de la unii localnici din zonă.
„Eu am atribuții pe lege și au fost sesizări de la localnici, de aceea am mers acolo“, a declarat Octavian Mateescu, directorul Poliției Locale Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS