Acasă Local Gorj Amânare în procesul lui Călinoiu cu ANI

Amânare în procesul lui Călinoiu cu ANI

Ion Călinou, şeful CJ Gorj, e plecat în Malta
Ion Călinou, şeful CJ Gorj, e plecat în Malta
Ion Călinou, şeful CJ Gorj, e plecat în Malta

Curtea de Apel Craiova a dispus miercuri amânarea judecării cauzei în procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a contestat un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) potrivit căruia s-ar fi aflat în conflict de interese.
„Amână cauza faţă de cererea formulată de apărătorul titular al reclamantului, avocat Cosmin Gherghe, care nu se poate prezenta la acest termen şi pentru a se depune înscrisurile în copie certificată. Document: Încheiere de şedinţă  28.10.2015“, potrivit Curţii de Apel din Craiova. Potrivit ANI, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de preşedinte, următoarele calităţi, contrar prevederilor legale: expert pe termen scurt în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţamântului Profesional şi Tehnic (CNDIPT), în perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2012 şi expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social – expert consorţiul regional sud-vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în perioada 1 iunie – 31 iulie 2013. ANI îl mai acuză pe Călinoiu că nu a consemnat în declaraţiile de avere depuse pe 11 iunie 2013 şi 12 iunie 2014 veniturile obţinute în baza contractelor încheiate cu instituţiile amintite. ANI a sesizat şi Parchetul Local Târgu Jiu pentru derularea de cercetări care vizează infracţiunea de fals în declaraţii.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version