10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCalea București, asfaltată definitiv până în decembrie

Calea București, asfaltată definitiv până în decembrie

Delta ACM a început, de ieri, așternerea ultimului strat de asfalt pe Calea București, la mai bine de trei luni de la prima asfaltare. Utilajele au început să se vadă de dimineață pe teren, pe firul de pe partea cu Piața Centrală. Circulația rutieră s-a desfășurat cu dificultate, având în vedere că mașinile au putut merge, în ambele sensuri, doar pe celălalt fir. Reprezentanții municipalității au explicat pentru GdS că asfaltarea celui de-al doilea fir va fi realizată peste circa două săptămâni.
„Deocamdată, noi trebuie să finalizăm până la sfârșitul acestei săptămâni lucrările pe primul fir, după care în săptămâna 9-13 noiembrie urmează să înceapă asfaltarea la cel de-al doilea fir. Cu totul, Calea București trebuie să se termine undeva la începutul lunii decembrie, când va trebui să ne reorganizăm ca să dăm drumul și la linia de tramvai. De asemenea, trebuie să scoatem giratoriile care sunt la ora actuală pe Calea București și să dăm drumul la sistemul de semaforizare. În acest scop, deja i-am rugat pe cei de la Facultatea de Automatică să lucreze la timpii la care trebuie să ruleze aceste semafoare pentru a nu avea blocaje în trafic“, a precizat primarul Lia Olguța Vasilescu.
Restricțiile de circulație vor continua și astăzi, dar și joi, circulația urmând să se desfășoare tot pe firul drept al străzii Calea București, pe sensul de mers dinspre Universitate către Podul Electroputere. Totodată, autobuzele care circulă pe acest traseu vor putea avea și ele întârzieri cauzate de lucrări.
Anumite aspecte ale asfaltării i-au făcut pe cetățeni să se întrebe dacă este corect modul în care se lucrează. Spre exemplu, un cititor GdS ne-a sesizat faptul că asfaltul s-a turnat, în anumite zone, peste frunzele căzute din copacii de pe Calea București. Totuși, reprezentanții muni­ci­palității spun că acest lucru nu ar fi o problemă.
„Asfaltul are 150 de grade, deci în cazul în care o frunză ajunge sub asfalt, se dezintegrează și nu influențează în nici un fel calitățile asfaltului“, a precizat pentru GdS administratorul public al Craiovei, Radu Preda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS