24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘoferul care a vrut să mituiască trei polițiști, condamnat cu suspendare

Șoferul care a vrut să mituiască trei polițiști, condamnat cu suspendare

Ţărţăleanu a fost arestat preventiv pe 27 iulie, iar ieri a fost condamnat de Tribunalul Dolj (Foto: Arhiva GdS)
Ţărţăleanu a fost arestat preventiv pe 27 iulie, iar ieri a fost condamnat de Tribunalul Dolj (Foto: Arhiva GdS)

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat, luni, la doi ani de închisoare cu suspendare un craiovean de 31 de ani, acuzat că a încercat să mituiască trei polițiști cu 5.000 de lei.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în seara de 26 iulie, un echipaj de polițiști de la Secția 4 care se afla în serviciul de supraveghere şi control al traficului în cartierul craiovean Rovine a oprit pentru control un autoturism BMW, la volanul căruia se afla Cristian Ţărţăleanu. Pentru că mirosea a alcool, șoferul a fost dus de agenți la sediul Biroului Rutier Craiova, unde a fost testat cu aparatul etilotest. Aparatul a indicat o concentraţie de 0,52 mg/l acool pur în aerul expirat, așa că cei doi polițiști de la Secția 4 și unul de la Rutieră l-au dus pe bărbat la Spitalul de Urgență Craiova pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Anchetatorii susțin că, pe drum și în timpul cercetărilor, șoferul a încercat să-i mituiască pe cei trei polițiști pentru a nu-i întocmi dosar penal.
„Pe parcursul întocmirii actelor de cercetare, Ț. Cristian, în repetate rânduri, le-a propus poliţiştilor suma de 5.000 de lei pentru a nu i se întocmi dosar penal“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Cei trei agenți au hotărât să-l denunțe pe șofer, așa că au informat conducerea IPJ Dolj despre tentativa de mituire. În aceeași seară, conducerea inspectoratului a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi Serviciul Județean Anticorupție Dolj, care au și realizat o acțiune de prindere în flagrant. Șoferul a fost ridicat de la Secția 4, după ce le dăduse oamenilor legii cei 5.000 de lei promiși.
La începutul lunii august, craiovenul a și fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, iar luni a fost condamnat. Inculpatul și-a recunoscut fapta pentru a scăpa cu o pedeapsă mai „blândă“ și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. În plus, instanța a dispus confiscarea sumei de 5.000 de lei și ca Ţărţăleanu să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.
Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către inculpat și procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS