16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrădina Botanică, gata la primăvară

Grădina Botanică, gata la primăvară

Lucrările Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova continuă în Grădina Botanică din municipiu. Schimbarea a început să se vadă cu adevărat, mai ales în contextul în care din ce în ce mai multe persoane aleg să se plimbe aici, având în vedere că Parcul „Romanescu“ a intrat într-un proces de reabilitare.
Mai multe flori au fost plantate în ultima perioadă, iar aleile au fost refăcute și pavate cu piatră. Atracția o reprezintă și o nouă statuie, montată pe aleea din stânga a grădinii. Pe unul dintre dealuri, trecătorii pot observa flori „curgătoare“, iar podețele au fost și ele regândite.
„Grădina Botanică intră într-un proces în care începem să lucrăm la partea de detaliu. Mai avem de lucru pentru că mai sunt reparații de făcut la zona de acces, la gardurile din față și mai sunt lucruri de făcut și la capitolul «plante». Cred că splendoarea Grădinii Botanice va ieși la suprafață undeva în primăvara-vara viitoare, în momentul în care munca pe care o depunem în această toamnă și plantele pe care le amplasăm vor începe să își arate frumusețea. Cred că va fi poate cea mai frumoasă zonă verde din Craiova, cu atât mai mult cu cât Parcul «Romanescu» este într-un proces de reabilitare“, a menționat administratorul public, Radu Preda.

Gardul nu se reface încă

Întrebat dacă se va reabilita și gardul care împrejmuiește grădina, care arată destul de urât, Radu Preda a precizat că municipalitatea nu a gândit încă un proiect pentru acesta. „Deocamdată nu avem un proiect pentru zona de gard a grădinii, care o desparte pe aceasta de blocuri, pentru că gardul este cumva securizat de două țevi foarte mari de la CEO care transportă energia termică. Deocamdată ne ocupăm de cele două intrări, cea principală, plus acel acces pe care l-am creat dinspre bulevardul Nicolae Titulescu, pentru cei care stau în zona de la Groapă“, a mai precizat Radu Preda.
În prezent, accesul în Grădina Botanică este permis între orele 8.00 și 22.00, însă pe perioada verii, acesta s-ar putea prelungi. „În perioada de vară probabil că vom merge până la ora 23.00, într-o manieră în care munca noastră să nu fie vandalizată sau distrusă“, a încheiat administratorul public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS