12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFuncția de șef la ISJ Dolj, scoasă din nou la concurs

Funcția de șef la ISJ Dolj, scoasă din nou la concurs

Lavinia Craioveanu, inspectorul școlar general, și-a anunțat prima candidatura pentru șefia ISJ Dolj
Lavinia Craioveanu, inspectorul școlar general, și-a anunțat prima candidatura pentru șefia ISJ Dolj

Funcția de inspector școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj este scoasă din nou la concurs de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Evaluarea candidaților va avea loc în perioada 23-25 noiembrie.

Noua sesiune de concurs pentru șefia In­spectoratului Șco­­­­­lar Județean Dolj a fost anunțată chiar de ocupantul postului, Lavinia Craioveanu, în cadrul emisiunii „Audiență Generală“ moderată de Bogdan Groșereanu la postul de televiziune Alege TV. Actualul inspector școlar general a fost prima care și-a anunțat candidatura.
„Am primit de la minister o adresă prin care se scoate la concurs postul de inspector școlar general de la nivelul județului Dolj, care va fi în perioada 23-25 noiembrie 2015. Peste o lună voi merge la concurs. Ultima dată au fost doi candidați“, a precizat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu. Depunerea candidaturilor pentru această funcție se va face în perioada 26 octombrie – 8 noiembrie la Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Concursul se va desfășura conform OMECS nr. 5557/ 7 octombrie 2011, cu modificările ulterioare.

Zece județe au inspectori generali interimari

După ultima sesiune de concurs care a avut loc în această vară, la nivel național, în zece județe candidații nu au reușit să obțină punctajul minim pentru ocuparea funcției de inspector școlar general, respectiv acumularea a 105 puncte din 150. Este cazul județului Dolj, dar și a județelor Bihor, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Ilfov, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vrancea. Pentru aceste situații s-au făcut numiri prin detașare în interesul învățământului. Pentru noua sesiune de concurs poate candida personalul didactic care îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții: este membru al corpului național de experți în managementul educațional, este absolvent al unei instituții de învățământ superior, cu diplomă de licență, este personal didactic titular în învățământ/într-o unitate de învățământ și are gradul didactic I sau titlul științific de doctor; are o vechime în învățământul preuniversitar de cel puțin opt ani, dintre care cel puțin cinci în ultimii zece ani; a obținut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani și nu a fost sancționat disciplinar în anul școlar curent; are recomandare/caracterizare vizând calitățile profesionale, manageriale și morale din partea consiliului profesoral al unității de învățământ sau din partea consiliului de administrație al inspectoratului școlar ori recomandarea senatului universității sau a organului de conducere al instituției în care candidatul își desfășoară activitatea la data înscrierii la concurs; nu a desfășurat poliție politică și nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției, conform prevederilor art. 234, alin. (1), din Legea nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare; la data susținerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS