20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Spargerea“ și „Iluzii“, pe scena Festivalului Național de Teatru

„Spargerea“ și „Iluzii“, pe scena Festivalului Național de Teatru

Spectacolul „Spargerea“ se va juca în cadrul Festivalului Național de Teatru de la București
Spectacolul „Spargerea“ se va juca în cadrul Festivalului Național de Teatru de la București

Spectacolele Teatrului Național „Marin Sorescu“, „Spargerea“ și „Iluzii“, se înscriu pe lista reprezentațiilor programate în cadrul celei de-a XXV-a ediții a Festivalului Național de Teatru de la București, care se desfășoară în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie.
„Spargerea“, după nuvela „Jaf armat“, de Răzvan Petrescu, în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu, scenografia arh. Andreea Simona Negrilă, se va juca sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 21.00, și duminică, 25 octombrie, de la ora 18.00, la Teatrul de Comedie din București, în Sala „Radu Beligan“. Spectacolul „Iluzii“, de Ivan Vyryrpaev, în regia lui Bobi Pricop, va avea și el două reprezentații pe scena bucureșteană, luni, 26 octombrie, de la ora 20.00, și marți, 27 octombrie, de la ora 18.00, în Sala Mică a Teatrului Național „I.L. Caragiale“ din București.
„Mă bucur extraordinar de mult că prezentăm spectacole ale tinerilor regizori care au câștigat concursul de proiecte lansat de instituția noastră, dovadă că nu am greșit când i-am selecționat și că spectacolele lor sunt de o asemenea calitate încât să îndrituiască invitarea la Festivalul Național de Teatru“, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, Mircea Cornișteanu, managerul Teatrului Național din Craiova.
La acest prestigios festival a fost invitată și actrița Naționalului craiovean, Iulia Colan, care va aduce în fața publicului un one woman show după Daniel Keyes, „Flori pentru Algernon“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS