12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExpoziție de sculptură și grafică, la Muzeul de Artă

Expoziție de sculptură și grafică, la Muzeul de Artă

Lucrare purtând semnătura artistei Alina Enache
Lucrare purtând semnătura artistei Alina Enache

Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă Craiova găzduiește vineri, 16 octombrie, de la ora 16.00, vernisajul „Expoziție retrospectivă de sculptură și grafică Alina Enache“. Artista propune publicului circa 25 de piese reprezentative pentru creația sa, lucrări care reflectă parcursul său, de la debutul din 1965, până în prezent.
Alina Enache este absolventă a Institutului Pedagogic Timișoara, Facultatea de Arte Plastice, promoția 1965. După absolvire a urmat studii libere de sculptură cu Gheorghe D. Anghel, unul dintre dintre cei mai cunoscuți artiști români ai secolului XX. De-a lungul timpului, Alina Enache a participat la numeroase expoziții de grup organizate în țară, dar și în străinătate. Este de remarcat faptul că, în perioada 2001-2006, artista a realizat și o serie de monumente de for public printre care amintim Monumentul lui Anton Pann și Monumentul Eroilor din 1945 din Filiași sau Grup statuar, „Parcul eroilor sanitari“ din București.
Alina Enache a fost distinsă cu Premiul Simpozionului G. Bacovia, pentru lucrarea „Vis de-albastru și de-azur (piatră)“, deținând și Placheta prefectului din Ravena, un premiu colectiv pentru participarea românească la Bienala Internațională Dantesca, Ravena din Italia.
„Expoziția retrospectivă de sculptură și grafică Alina Enache“ de la Muzeul de Artă poate fi vizitată în perioada 16 – 27 octombrie, de marți până duminică, orele 10.00 – 17.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS