10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTinerii craioveni, așteptați la conferințele BookLand Evolution

Tinerii craioveni, așteptați la conferințele BookLand Evolution

Conferințele BookLand Evolution au ajuns și în Craiova. Ieri, una dintre sălile Universității din Craiova a fost plină de liceenii şi studenţii care au venit să afle dacă există sau nu o rețetă a succesului. Conferințele practice pentru tineri continuă până vineri.

BookLand Evolution este un proiect cultural inovator care încurajează performanța și promovează adevăratele valori în rândul tinerilor. Liceenii şi studenţii din Craiova, cu vârste între 14 și 24 de ani, pot participa gratuit la aceste conferințe care au început luni și durează până vineri. Ieri, între orele 15.00-17.00, Ștefan Voinea, fondator Fundaţia Gazeta de Sud, coordonator diviziile print şi radio de la trustul Media Sud, Horațiu Buzatu, arhitect, General Manager ARHIDESIGN, și Irina Gruia, psiholog, le-au vorbit tinerilor despre motivație și principiile sănătoase pe care ar trebuie să le urmeze. „Dorim să promovăm în rândul tinerilor valorile locale, oameni de marcă, personalități care îi pot ajuta în dezvoltarea personală. Am pornit acest proiect sub forma unui târg de carte, timp de trei ani am străbătut țara și am ajuns în 23 de orașe. Am considerat că trebuie să venim cât mai aproape de tineri. Încercăm să le oferim acestora șansa de a găsi mai multe soluții pentru viitor și, mai mult de atât, posibilitatea de face voluntariat. Mai avem trei zile în care îi așteptăm la conferințe pe tinerii craioveni. Pe viitor ne dorim să aducem aproape de noi cât mai multe firme din orașele în care ajungem și să oferim și locuri de muncă pe lângă informații“, a spus Mircea Gabriel, coordonator BookLand Evolution.

„Succesul poate îmbrăca foarte multe forme“

Cum să fii un om de succes în România a fost întrebarea celor mai mulți participanți. Horațiu Buzatu le-a vorbit tinerilor craioveni despre faptul că succesul este relativ. „Una este să ai succes în România, alta este să ai succes în SUA. Succesul în România poate fi considerat de unii să ai o mașină lungă și o fata sau un băiat frumos lângă tine. Ideea este să te întrebi dacă operezi cu noțiuni false. Succesul poate îmbrăca foarte multe forme. Putem să ne propunem anumite obiective și dacă le atingem vom spune că am avut succes. Succesul este relativ. Din acest motiv nu trebuie să-l căutați, nu trebuie să-l provocați, trebuie să fiți voi înșivă, să faceți ceea ce vă place“, a spus Horațiu Buzatu, arhitect, General Manager Arhidesign.
Tinerii craioveni partici­panți spun că este nevoie de astfel de evenimente. „Este foarte bine că se organizează așa ceva și la noi. Îmi place ce aud aici și sper ca și anul viitor să ajungă în Craiova conferințele BookLand Evolution. Este o șansă să cunoaștem oameni care fac ceva în orașul nostru“, a spus unul dintre studenți.
BookLand Evolution pune la dispoziția tinerilor şi platforma on-line www.inPractica.ro, prin care au acces la programe de practică, internship, trainership, part-time jobs și voluntariat în varii companii din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS