10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFirmele care lucrează pe Calea București, amendate din nou

Firmele care lucrează pe Calea București, amendate din nou

Polițiștii Biroului Rutier Craiova au hotărât să sancționeze din nou cele două firme care se ocupă de asfaltarea străzii Calea București, respectiv de reabilitarea rețelei electrice pentru tramvai. Amenzile au fost date pentru că nu s-au ocupat de întreținerea părții carosabile, dar și pentru că au aruncat materiale pe drum, adevărate ostacole în calea șoferilor.

Firmele SC Delta ACM (care se ocupă de asfaltarea străzii Calea București din Craiova) și SC Electromontaj SA (care a spart trotuarele de pe Calea București pentru reabilitarea rețelei electrice pentru tramvai) au comis-o din nou. Amendate în mai multe rânduri de polițiștii de la Rutieră, cele două societăți comerciale par să nu învețe din greșeli.
Să vedem ce probleme a avut Delta ACM până acum. Asfaltarea străzii Calea Bucu­rești a început pe 22 iulie, deși fusese anunțată pentru data de 21. Utilajele Delta ACM au decopertat Calea București, însă au lăsat în urmă diferențe de nivel în zona intersecțiilor, a gurilor de canal, dar și gropi de toate mărimile. Lucrările au fost verificate de ofițerii Biroului Rutier Craiova, care, la începutul lunii august, au hotărât să sancționeze Delta ACM cu suma de 3.150 de lei pentru gropile și șleaurile făcute cu ocazia decopertării asfaltului vechi. Tot în august, Delta ACM a fost amendată cu 6.300 de lei, motivul fiind că muncitorii nu au nivelat șleaurile din zona a două intersecții mari: Calea București și străzile Sărarilor şi Petre Ispirescu (Institut și Viitorul).
Ulterior, ofițerii Biroului Rutier Craiova au hotărât să întocmească un dosar penal pe numele SC Delta ACM, societatea fiind acuzată de comiterea a două infracțiuni prevăzute de Codul Rutier: neluarea măsurilor corespunzătoare de către executantul unei lucrări pentru semnalizarea obstacolelor sau lucrărilor pe drumurile publice dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie. Este vorba de două accidente în urma cărora șoferii și-au avariat mașinile tocmai în intersecțiile de la Institut și Viitorul. Potrivit polițiștilor doljeni, în zilele de 6 și 8 august, pe Calea Bucureşti, în zona intersecţiilor cu străzile Sărarilor şi Petre Ispirescu, s-au produs două evenimente rutiere soldate cu avarierea a două autoturisme Audi. Unul s-a ales cu baia de ulei spartă, iar altul cu cauciucurile distuse.
Întrebați despre acest dosar penal, reprezentanții IPJ Dolj au precizat pentru GdS că este încă în lucru la un ofițer al Biroului Rutier Craiova.
Oamenii legii au mai explicat că, în septembrie, aceeași Delta ACM a fost amendată din nou. De data aceasta, amenda a fost de 9.450 de lei. Polițiștii spun că, în timp ce lucrau la trotuarele de pe Calea București, muncitorii Delta ACM au lăsat materiale și obstacole nesemnalizate pe partea carosabilă, care au pus în pericol circulația rutieră.

Amenzi pentru trotuare sparte

A doua firmă amendată în mai multe rânduri de oamenii legii este SC Electromontaj SA care, după cum spuneam, a spart trotuarele de pe Calea București pentru a introduce cablurile pentru reabilitarea rețelei electrice pentru tramvai.
Electromontaj a luat prima amendă în iulie, atunci când polițiștii de la Rutieră au stabilit că nu a respectat condițiile impuse în aviz, dar și că nu a întreținut partea carosabilă după spargere. Amenda a fost de 2.047 de lei. În august, aceeași firmă a fost amendată cu 2.205 lei. De data aceasta, oamenii legii au stabilit că SC Electromontaj „a efectuat lucrări de montare linii electrice subterane pe Calea București şi nu a respectat condiţiile stabilite prin acordul Biroului Rutier, în sensul că lucrările au ocupat în întregime trotuarul, iar societatea nu a creat un culoar pentru circulaţia pietonilor semnalizat corespunzător“. În aceste condiții, pietonii au fost nevoiți să meargă pe stradă, printre mașini.
În septembrie, s-au „trezit“ și reprezentanții Primăriei Craiova și au amendat SC Electromontaj cu 2.000 de lei pentru că nu a curățat trotuarele de moloz, îngreunând circulația pietonilor.
Pe 28 septembrie, aceeași firmă a fost amendată de ofițerii Biroului Rutier cu 2.205 lei pentru că nu a întreținut partea carosabilă. Pe 1 octombrie, SC Electromontaj a mai primit o amendă de 3.150 de lei, motivul fiind același. Este vorba de șanțurile săpate la intersecția străzii Calea București cu strada Spania și pe breteaua care leagă Calea București și bulevardul Decebal, în care șoferii și-au „rupt“ mașinile. Săptămâna aceasta, muncitorii au astupat șanțurile cu pricina.

Amenzi și în Bariera Vâlcii

Mai multe amenzi a primit și firma Imob Lux Construct, cea care încearcă să asfalteze strada Bariera Vâlcii din Craiova. SC Imob Lux Construct a fost amendată cu 2.047 de lei la sfârșitul lunii iunie pentru că a „uitat“ să semnalizeze lucrările.
Timpul a trecut, strada Bariera Vâlcii se asfaltează încă, iar SC Imob Lux Construct și-a schimbat numele în SC Imob Infrastructură și a intrat în insolvență. Oamenii legii au mers din nou în control și au hotărât să aplice firmei alte două sancțiuni. Imob Infrastructură a primit două amenzi în valoare totală de 6.300 de lei pentru că nu a respectat termenul din aviz pentru finalizarea lucrărilor, dar și pentru că muncitorii nu purtau veste reflectorizante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS