21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord oprește temporar producția nouă zile, în octombrie

Ford oprește temporar producția nouă zile, în octombrie

Unii dintre angajații Ford vor sta și în luna octombrie  în șomaj tehnic (FOTO: arhiva GdS)
Unii dintre angajații Ford vor sta și în luna octombrie
în șomaj tehnic (FOTO: arhiva GdS)

Din cauza diminuării cererii de vehicule B-Max pe piețele europene, Ford continuă opririle temporare de producție în uzina din Craiova și în luna octombrie. Începând de astăzi, angajații de la Secția de Vehicule vor sta acasă timp de nouă zile lucrătoare, dar nu consecutive. Ei vor sta acasă în zilele de 1 și 2 octombrie, apoi o săptămână pe la mijlocul lunii, după care vor mai fi în șomaj tehnic în ultimele zile lucrătoare din lună, 29 și 30 octombrie.
Nu vor scăpa de șomaj tehnic nici angajații de la Secția de Motoare, dar aceștia vor sta acasă doar cinci zile, în octombrie. Pe perioada în care vor sta acasă, angajații afectați de șomaj tehnic vor primi 80% din salariul de bază și vor pierde sporuri pe cele nouă zile, respectiv cinci zile, inclusiv bonurile de masă aferente zilelor în care nu lucrează.
Reprezentanții companiei Ford au confirmat pentru GdS că urmează o lună în care se întrerupe temporar producția timp de nouă zile la Vehicule și cinci zile la Motoare. Ei au explicat de ce apar astfel de întreruperi de producție: „Continuăm să ne adaptăm volumele de producție la cererea de pe piață“. În prezent, Ford mai produce 270-280 de mașini pe zi și circa 700 de motoare. Anul trecut, pe vremea aceasta, fabrica din Craiova producea 370 de vehicule B-Max pe zi și 1.000 de motoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS