Acasă Local Dolj Pistol cu bile furat dintr-o mașină

Pistol cu bile furat dintr-o mașină

Un craiovean a fost amendat cu 5.000 de lei și i-a fost anulat dreptul de a deține și folosi o armă neletală după ce, ieri, i-a fost furat pistolul cu bile de cauciuc pe care îl lăsase în mașina parcată pe strada Brestei din municipiu, peste drum de Colegiul Național „Gheorghe Chițu“.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat că, marți, în jurul orei 13.00, un craiovean de 47 de ani, administratorul unei societăți comerciale, a sunat la 112 și a sesizat faptul că persoane neconoscute i-au sustras din mașină o borsetă în care avea diverse documente și un pistol cu bile de cauciuc, deținut legal. Oamenii legii au stabilit că bărbatul și-a parcat mașina, un Land Rover, pe strada Brestei, peste drum de Colegiul Național „Gheorghe Chițu“, iar când s-a întors a găsit unul din geamurile mașinii spart. Hoții au furat o borsetă pe care șoferul o lăsase între scaunele mașinii, în care nu avea bani, ci mai multe documente și un pistol cu bile.
Polițiștii doljeni au precizat pentru Gazeta de Sud că a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de furt și se fac cercetări pentru identificarea autorilor și recuperarea armei neletale.
De asemenea, oamenii legii au precizat că, pentru că și-a lăsat pistolul în mașină, șoferul autoturismului a încălcat legea privind regimul armelor și munițiilor. „Se va dispune sancționarea șoferului cu 5.000 de lei pentru că nu păstrat arma în condiții de siguranță și, în plus, se va dispune anularea dreptul de port și folosire a armei neletale“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Potrivit legii privind regimul armelor şi muniţiilor, dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor neletale se anulează în mai multe situații, cum ar fi pierderea armei sau furtul acesteia în împrejurări imputabile proprietarului.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version