Locuri de muncă multe, doritori puţini

Autori


Sute de persoane au participat vineri la Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi. Organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, bursa şi-a dechis porţile, la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj, a declarat că din 207 agenţi economici contactaţi pentru a participa la acţiune, 58 au confirmat şi au oferit la Bursă 476 de locuri de muncă. De asemenea, alte două firme de recrutare personal au oferit peste 2.000 de locuri de muncă în Arad şi Timiş, în industria cablajelor auto şi a prelucrării cărnii. Şi prin Serviciul Eures oferta este generoasă, fiind disponibile în afara ţării 1.348 de locuri de muncă. Cele mai multe posturi oferite la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi au fost destinate persoanelor cu studii medii, însă au existat şi câteva oferte pentru absolvenţii de studii superioare.

65 de angajaţi pe loc

La finalul Bursei Locurilor de Muncă pentru absolvenţi au fost centralizate datele şi a rezultat o participare mai slabă ca anul trecut, deşi au fost oferite foarte multe locuri de muncă, faţă de ediţiile anterioare ale evenimentului. „Au participat în total 420 de persoane, dintre care 393 au fost absolvenţi. Dintre cei care au venit la Bursă, 65 au fost angajaţi pe loc, dintre care șase cu studii superioare. De asemenea, 253 au fost selectaţi pentru participarea la interviuri, în vederea angajării. Deşi aveam confirmaţi ca participanţi 42 de agenţi economici, în cele din urmă s-au prezentat, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, 58. Comparativ cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut putem spune că am avut mult mai multe locuri de muncă în ofertele angajatorilor la Bursa din acest an şi mai puţini participanţi“, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Oferte de muncă în Rânca


Între cei care au oferit locuri de muncă la Bursa de la Târgu Jiu s-au aflat şi angajatori din Rânca. Unul dintre aceştia, Constantin Pănescu, oferea posturi de lăcătuş-mecanic, ospătari, barmani sau cameriste, pentru cei care doreau să lucreze în turism. „Este un domeniu în care există oferte de angajare şi noi, ca şi alţi administratori de pensiuni, avem nevoie mare de personal calificat din toate categoriile. E nevoie, cel puţin în Rânca, de ospătari, barmani, cameriste şi, mai ales, de personal de întreţinere“, a spus Constantin Pănescu, reprezentantul unei pensiuni din Rânca. Interesant este că firmele de recrutare din vestul ţării vin lunar în Gorj să găsească forţă de muncă, în special necalificată. Ambele firme de recrutare prezente vineri la Bursa de la Târgu Jiu aveau nevoie de peste 2.000 de persoane, însă condiţia principală era ca absolventul sau cel aflat în căutarea unui loc de muncă să meargă să lucreze în Arad sau în Timiş. Ofertele cuprindeau inclusiv masă, transport şi cazare, precum şi alte beneficii pe lângă salariul puţin peste cel minim pe economie.

Eugen MăruţăComenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 26 septembrie 2015

Actualitate

» Austria și-a modificat Constituția pentru a primi mai mulți migranți
» Oprea: Nu vom vota moțiunea de cenzură
» Sorin Oprescu a părăsit arestul pentru a fi dus la spital
» Elicopter prăbușit în Harghita
» Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu președintele Chinei
» Elveția interzice temporar vânzarea mașinilor diesel produse de Volkswagen
» „Maria Tănase Simfonic”, o seară magică
» Mănăstirea Călui, vatră a Buzeștilor
» Dezbaterile „Parteneri pentru dezvoltare“ au ajuns în Mehedinți
» Cartea de weekend

Dolj

» Cu repartitor, fără repartitor
» Tinerii olteni, prea puțin interesați de un loc de muncă
» Festivalul „Maria Tănase“, la cea de-a XXIII-a ediție
» Ce specializări preferă elevii la liceu
» Regizorul grec montează „Pescărușul“ de Cehov la TNC: Yiannis Paraskevopoulos, din nou pe scena craioveană
» Întreruperi energie electrică de luni

Gorj

» CJ Gorj investeşte în îmbunătăţirea infrastructurii stradale din Târgu Jiu
» Locuri de muncă multe, doritori puţini

Sport

» Fostul arbitru internațional de fotbal, Ion Crăciunescu, împlinește 65 de ani
» Fotbal – Valentin Iliev, la CS Universitatea Craiova
» Fotbal – Scor “alb” în derbiul Olteniei (update, declaraţii)
» Handbal (f): SCM Craiova, victorioasă cu CSM Ploieşti
» Baschet (m): SCM-U Craiova a încheiat la egalitate meciul retur cu Steaua CSM din Cupa României
» SCM-U a obținut doar o victorie la Cupa „Ion Constantinescu“
» Craiova și Ploiești joacă acum pe puncte
» Dan Oprescu: Bugetul e destul de firav
» Vrem goluri și spectacol!
» Fotbal – Programe, clasamente, rezultate

Magazin

» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită! – Escape Plan: Testul suprem
» „Elixirul vieţii“, descoperit într-o bacterie
» Bancul zilei

Top