Cu repartitor, fără repartitor

Cătălin Popescu, reprezentantul unei firme de repartitoare, spune că un repartitor este garantat zece ani (FOTO: arhiva GdS)


Craiovenii ale căror repartitoare au ajuns la finalul perioadei de garanție, adică zece ani, au două variante: fie optează pentru schimbarea lor, fie renunță definitiv la ele. Firmele de repartitoare îi avertizează pe proprietarii care locuiesc la bloc că trebuie să înlocuiască repartitoarele de costuri, fiindcă bateriile cu care acestea sunt dotate expiră după această perioadă. Marele avantaj pentru cei care optează să păstreze repartitoarele este că acestea sunt cu citire radio și nu mai pot fi fraudate.

„Avem în asociație două scări care au repartitoare de costuri, dar după ce au trecut cei zece ani, perioada de garanție, dar și perioada pe care am avut încheiat contractul cu firma de repartitoare, proprietarii nu mai vor să-și pună aceste aparate. Prin urmare, oamenii renunță, chiar dacă noile aparate sunt performante. Este alegerea locatarilor“, a precizat Gheorghe Albu, președintele Asociației de proprietari 1 Mircești.

De cealaltă parte sunt locatari care aleg să-și schimbe vechile repartitoare și să-și contorizeze în continuare consumul de căldură. „Avem 22 de blocuri, toate cu repartitoare. Am vorbit cu locatarii și cam 30% dintre ei sunt de acord să rămână pe acest sistem de contorizare și să-și monteze noile repartitoare. Firmele au venit, le-au prezentat ofertele și le montează“, a spus Nicolae Boblea, președintele Asociației de proprietari 1A, Craiovița Nouă.

Firmele aleargă după abonați

La rândul lor, firmele de repartitoare își laudă „marfa“ cum pot mai bine. Trebuie precizat că nu există un cadru legal care să-i oblige pe craioveni să schimbe aceste repartitoare, dar reprezentanții firmelor în domeniu susțin că bateriile acestor aparate se vor consuma cu siguranță. Cert este că locatarii care renunță la aceste repartitoare rămân la paușal.


„Noi am făcut o ofertă, încă din vară, proprietarilor care urmează să-și schimbe repartitoarele. Ne-am adresat doar acelor locatari ale căror repartitoare depășesc în acest an perioada de garanție. Pot să spun că procentul este peste așteptările noastre. 80% dintre cei cărora ne-am adresat sunt de acord să păstreze repartitoarele și să le schimbe cu cele noi. Avem oferte de prețuri. Oamenii pot să plătească și în rate. Cei care nu vor nu este nici o problemă, rămân la paușal. Am spus și repet, noile aparate sunt cu citire radio și nu mai pot fi fraudate“, a explicat Cătălin Popescu, reprezentantul unei firme de repartitoare din Craiova.

Daiana Cerban, reprezentantul altei firme în domeniu, a spus: „Am făcut o campanie în timpul verii și o repetăm în această perioadă. Așteptăm un feedback din partea proprietarilor. Când ajungem la procentul de 50% trecem la montarea repartitoarelor.

Vrem ca și în blocurile în care urmează să montăm să avem o majoritate de 50 plus unu. Eu cred că va fi o reușită“.Comenteaza acum

Alte stiri

17 mai 2019

O nouă serie de elevi, în practică la Jandarmeria Mehedinți

17 elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani se află în stagiul de practică. Ei au preluat ștafeta de la colegii lor care s-au aflat timp de 4 luni în pregătire la sediul inspectoratului. Elevii au

Sumarul ediției de sâmbătă, 26 septembrie 2015

Actualitate

» Austria și-a modificat Constituția pentru a primi mai mulți migranți
» Oprea: Nu vom vota moțiunea de cenzură
» Sorin Oprescu a părăsit arestul pentru a fi dus la spital
» Elicopter prăbușit în Harghita
» Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu președintele Chinei
» Elveția interzice temporar vânzarea mașinilor diesel produse de Volkswagen
» „Maria Tănase Simfonic”, o seară magică
» Mănăstirea Călui, vatră a Buzeștilor
» Dezbaterile „Parteneri pentru dezvoltare“ au ajuns în Mehedinți
» Cartea de weekend

Dolj

» Cu repartitor, fără repartitor
» Tinerii olteni, prea puțin interesați de un loc de muncă
» Festivalul „Maria Tănase“, la cea de-a XXIII-a ediție
» Ce specializări preferă elevii la liceu
» Regizorul grec montează „Pescărușul“ de Cehov la TNC: Yiannis Paraskevopoulos, din nou pe scena craioveană
» Întreruperi energie electrică de luni

Gorj

» CJ Gorj investeşte în îmbunătăţirea infrastructurii stradale din Târgu Jiu
» Locuri de muncă multe, doritori puţini

Sport

» Fostul arbitru internațional de fotbal, Ion Crăciunescu, împlinește 65 de ani
» Fotbal – Valentin Iliev, la CS Universitatea Craiova
» Fotbal – Scor “alb” în derbiul Olteniei (update, declaraţii)
» Handbal (f): SCM Craiova, victorioasă cu CSM Ploieşti
» Baschet (m): SCM-U Craiova a încheiat la egalitate meciul retur cu Steaua CSM din Cupa României
» SCM-U a obținut doar o victorie la Cupa „Ion Constantinescu“
» Craiova și Ploiești joacă acum pe puncte
» Dan Oprescu: Bugetul e destul de firav
» Vrem goluri și spectacol!
» Fotbal – Programe, clasamente, rezultate

Magazin

» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită! – Escape Plan: Testul suprem
» „Elixirul vieţii“, descoperit într-o bacterie
» Bancul zilei

Top