17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCu repartitor, fără repartitor

Cu repartitor, fără repartitor

Cătălin Popescu, reprezentantul unei firme de repartitoare, spune că un repartitor  este garantat zece ani (FOTO: arhiva GdS)
Cătălin Popescu, reprezentantul unei firme de repartitoare, spune că un repartitor
este garantat zece ani (FOTO: arhiva GdS)

Craiovenii ale căror repartitoare au ajuns la finalul perioadei de garanție, adică zece ani, au două variante: fie optează pentru schimbarea lor, fie renunță definitiv la ele. Firmele de repartitoare îi avertizează pe proprietarii care locuiesc la bloc că trebuie să înlocuiască repartitoarele de costuri, fiindcă bateriile cu care acestea sunt dotate expiră după această perioadă. Marele avantaj pentru cei care optează să păstreze repartitoarele este că acestea sunt cu citire radio și nu mai pot fi fraudate.
„Avem în asociație două scări care au repartitoare de costuri, dar după ce au trecut cei zece ani, perioada de garanție, dar și perioada pe care am avut încheiat contractul cu firma de repartitoare, proprietarii nu mai vor să-și pună aceste aparate. Prin urmare, oamenii renunță, chiar dacă noile aparate sunt performante. Este alegerea locatarilor“, a precizat Gheorghe Albu, președintele Asociației de proprietari 1 Mircești.
De cealaltă parte sunt locatari care aleg să-și schimbe vechile repartitoare și să-și contorizeze în continuare consumul de căldură. „Avem 22 de blocuri, toate cu repartitoare. Am vorbit cu locatarii și cam 30% dintre ei sunt de acord să rămână pe acest sistem de contorizare și să-și monteze noile repartitoare. Firmele au venit, le-au prezentat ofertele și le montează“, a spus Nicolae Boblea, președintele Asociației de proprietari 1A, Craiovița Nouă.

Firmele aleargă după abonați

La rândul lor, firmele de repartitoare își laudă „marfa“ cum pot mai bine. Trebuie precizat că nu există un cadru legal care să-i oblige pe craioveni să schimbe aceste repartitoare, dar reprezentanții firmelor în domeniu susțin că bateriile acestor aparate se vor consuma cu siguranță. Cert este că locatarii care renunță la aceste repartitoare rămân la paușal.
„Noi am făcut o ofertă, încă din vară, proprietarilor care urmează să-și schimbe repartitoarele. Ne-am adresat doar acelor locatari ale căror repartitoare depășesc în acest an perioada de garanție. Pot să spun că procentul este peste așteptările noastre. 80% dintre cei cărora ne-am adresat sunt de acord să păstreze repartitoarele și să le schimbe cu cele noi. Avem oferte de prețuri. Oamenii pot să plătească și în rate. Cei care nu vor nu este nici o problemă, rămân la paușal. Am spus și repet, noile aparate sunt cu citire radio și nu mai pot fi fraudate“, a explicat Cătălin Popescu, reprezentantul unei firme de repartitoare din Craiova.
Daiana Cerban, reprezentantul altei firme în domeniu, a spus: „Am făcut o campanie în timpul verii și o repetăm în această perioadă. Așteptăm un feedback din partea proprietarilor. Când ajungem la procentul de 50% trecem la montarea repartitoarelor.
Vrem ca și în blocurile în care urmează să montăm să avem o majoritate de 50 plus unu. Eu cred că va fi o reușită“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS