24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTurcoaică suspectată de acte de terorism, oprită la frontieră

Turcoaică suspectată de acte de terorism, oprită la frontieră

O turcoaică de 37 de ani, Bilgin Zulfiye, dată în urmărire de autoritățile din Turcia, a fost depistată săptămâna trecută, la frontiera cu Bulgaria.
Potrivit reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj, femeia venea dintr-o țară din vestul Europei și se îndrepta către Turcia. La controlul documentelor, polițiștii de frontieră bulgari au avut suspiciuni în legătură cu pașaportul prezentat de femeie, care era emis de autoritățile din Belgia, motiv pentru care au întors-o la frontiera românească. Mai departe, polițiștii români au căutat în sistemul european de informații SIRENE și au observat că persoana era dată în urmărire de statul turc pentru suspiciunea de terorism.
Cazul a fost preluat de procurorii craioveni care, pe 15 septembrie, au cerut și obținut arestarea preventivă a suspectei pe o perioadă de 30 de zile. „Dispune arestarea provizorie în vederea extrădării a persoanei extrădabile Bilgin Zulfiye, alias Denise, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 15 septembrie 2015 până la 14 octombrie 2015, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare“, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova.
Instanța a solicitat autorităților turce cererea de extrădare, alături de alte documente, cum ar fi documente care să ateste identitatea suspectei, o expunere a faptelor pentru care se cere extrădarea, data și locul săvârșirii lor, calificarea lor juridică.
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 7 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS