12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIluminatul în Bănie, după cum răsare soarele

Iluminatul în Bănie, după cum răsare soarele

Consilierul PNL Emilian Ștefârță a propus ca lumina în Craiova să se stingă și să se aprindă după cum răsare și apune soarele (Foto: Anca Ungurenuș)
Consilierul PNL Emilian Ștefârță a propus ca lumina în Craiova să se stingă și să se aprindă după cum răsare și apune soarele (Foto: Anca Ungurenuș)

Consiliul Local Craiova a decis, în ședința ordinară de ieri, că programul iluminatului public va fi realizat în funcție de ora la care răsare și apune soarele. Propunerea inițială, cea de a schimba orarul de aprindere-stingere cu 15 minute, a picat în urma unui amendament formulat de consilierul local PNL Emilian Ștefârță (foto), care a venit cu altă propunere. „Am verificat orarul care ni s-a propus și oricine poate să facă lucrul acesta, există site-uri care pot să drămuiască atunci când răsare soarele și când apune soarele în Craiova. Am observat niște mici inadvertențe între aceste site-uri și orarul propus, și anume că în unele perioade era o diferență de până la maximum 15 minute, în general între cinci și zece minute. Se stingea lumina cu zece minute înainte de a răsări soarele și se aprindea cu intervale de cinci-zece minute după ce trebuia să apună. Eu am făcut modificările respective, am venit către dumneavoastră cu un tabel. Am încercat să-l paginez într-o formă convenabilă. În felul acesta, urmărim ca lumina să se aprindă exact când răsare și când apune soarele, după graficul care există“, și-a expus Ștefârță amendamentul.

„În multe țări, iluminatul public se aprinde în funcție de intensitatea luminii“

Tot legat de iluminat, consilierul independent Ionel Pană a spus că municipalitatea ar trebui să se aplece mai mult asupra modernizării, care ar duce la o ajustare corectă a iluminatului public în funcție de lumina solară. „Având în vedere faptul că am aprobat un contract care include inclusiv modernizarea instalațiilor existente, v-aș propune să dăm curs și să intrăm în ceea ce avem în contract. Trebuie să venim cu propuneri de investiții și, ca să fiu foarte concret, în multe țări iluminatul public se aprinde în funcție de intensitatea luminii. Haideți să punem asta în aplicare“, a spus Ionel Pană.
Executivul a agreat primul amendament, iar proiectul a fost aprobat în această formă. În ceea ce privește modernizările, acestea au fost lăsate mai la urmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS