10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInginerul CAO acuzat de luare de mită, eliberat din arest

Inginerul CAO acuzat de luare de mită, eliberat din arest

Judecătorii Curții de Apel Craiova au hotărât vineri să-l pună sub control judiciar pe George Ștefan Moțățeanu, inginerul de la Compania de Apă Oltenia (CAO) acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită. Bărbatul a fost arestat preventiv pe 24 iulie, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea o șpagă de 1.000 de euro. Cercetările în acest dosar de corupție au început în iunie, după ce administratorul unei societăți comerciale s-a plâns că, după ce a depus o cerere la Compania de Apă Oltenia, inginerul George Ștefan Moțățeanu i-a cerut mită suma de 1.000 de euro. Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a stabilit că „inculpatul Moțățeanu George Ştefan a pretins şi primit suma de 1.000 de euro de la denunţătorul B.M.M., pentru a-i soluţiona cu celeritate şi în mod favorabil cererea adresată CAO Craiova, pe care urma să o folosească la obţinerea unei autorizaţii de construcţie pentru două chioşcuri“. Anchetatorii mai spun că Moțățeanu spera că denunțătorul, care urma să construiască două chioșcuri în cartierul craiovean Valea Roșie, va fi presat de timp și îi va da șpaga de 1.000 de euro.
După ce l-au supravegheat o perioadă pe inginerul George Ștefan Moțățeanu, procurorii au hotărât să organizeze o acțiune de prindere în flagrant împreună cu ofițerii Serviciului Județean Anticorupție. Pe 23 iulie, la ora 11.45, inginerul George Ștefan Moțățeanu s-a întâlnit cu denunțătorul la o terasă din centrul vechi al Craiovei, iar angajatul CAO a fost înregistrat când promitea că, în schimbul banilor, va aviza favorabil cererea chiar în acea seară.
„Aşa cum rezultă din procesul-verbal de redare a convorbirilor purtate între denunţător şi inculpatul Moțățeanu George Ștefan înregistrate în mediu ambiental, inculpatul s-a arătat dispus să-i remită denunţătorului avizul favorabil din partea CAO Craiova chiar din seara zilei de 23.07.2015, fiind motivat de perspectiva primirii sumei de 1.000 de euro solicitată anterior“, au reținut anchetatorii. Ulterior, după ce denun­țătorul i-a dat inginerului Moțățeanu suma de 1.000 de euro, bani care fuseseră marcați de procurori, suspectul a fost reținut, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
Miercuri, 16 septembrie, aceeași instanță a hotărât să nu mai prelungească mandatul de arestare emis pe numele inculpatului și au dispus punerea acestuia sub control judiciar, însă procurorii au contestat decizia judecătorilor. Vineri, Curtea de Apel Craiova a respins contestația anchetatorilor, astfel că inginerul George Ștefan Moțățeanu a fost eliberat din arestul IPJ Dolj, urmând să fie cercetat în libertate pentru luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS