3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe mai e de făcut în Centrul Istoric: Curtea de la Femina - în lucru, bolarzii - în așteptare

Ce mai e de făcut în Centrul Istoric: Curtea de la Femina – în lucru, bolarzii – în așteptare

După patru luni de la recepționarea Centrului Istoric, muncitorii au început să lucreze și la curtea interioară a blocurilor de la Femina, o zonă uitată și, uneori, insalubră (Foto: Lucian Anghel)
După patru luni de la recepționarea Centrului Istoric, muncitorii au început să lucreze și la curtea interioară a blocurilor de la Femina, o zonă uitată și, uneori, insalubră (Foto: Lucian Anghel)

Curtea interioară a blocurilor din zona Femina, din Centrul Istoric, a intrat în reabilitare. După ce GdS a scris în nenumărate rânduri că aleile și băncile sunt vechi, municipalitatea a trimis echipele Delta ACM pentru a începe lucrările. În Centrul Istoric rămâne problema bolarzilor retractabili, care nu funcționează nici acum.

După patru luni de la recepționarea lucrărilor la Centrul Istoric din Craiova, utilajele Delta ACM au intrat, în cele din urmă, și în curtea interioară a blocurilor de la Femina, pentru a executa lucrări în cadrul contractului pe care societatea îl are cu primăria.
Gazeta de Sud a relatat în nenumărate rânduri despre acest spațiu, în mod deosebit după ce locatari din zonă ne-au scris la adresa redacției pentru a se plânge de felul în care arată zona.

„Ne dorim ca în următoarele săptămâni să ieșim de aici“

City-managerul Craiovei, Radu Preda, a explicat: „Lucrarea este destul de laborioasă pentru că nu se poate interveni cu utilaje mari. În acest moment dezafectăm domeniul public, îndepărtăm bordurile vechi și ceea ce există ca reziduu. Urmează ca săptămâna aceasta să aducem pavelele. Toată munca se face manual, iar utilajele folosite sunt foarte mici pentru că accesul în această curte se poate face numai printr-un gang care nu permite intrarea altor utilaje. Ne dorim ca în următoarele săptămâni să ieșim de aici și să închidem tot ce înseamnă zonă a Centrului Istoric, reabilitată și refăcută în integralitate“.
Radu Preda a ținut să menționeze că municipalitatea va interveni numai pe proprietatea publică a acestei curți, având în vedere că o parte din ea este și domeniu privat. „O bună parte din această curte este domeniu privat, iar acolo primăria nu o să intervină în nici un fel. O să facem accesul către scările de bloc, o să amenajăm părculețul care este în spate la Casa Albă, plus toată zona de parcare care aparține domeniului public. Restul rămâne la latitudinea proprietarilor terenului cât timp vor lăsa locatarii să parcheze aici și în ce fel vor folosi terenul în viitor“, a spus Radu Preda despre proprietatea privată, care este acum o parcare la care are acces toată lumea.

Gangurile nu sunt toalete publice!

Sesizările craiovenilor din zonă nu erau legate doar de starea curții interioare, ci și de faptul că mulți trecători folosesc gangurile de la Femina ca toaletă publică. Asta deși în English Park există toalete publice reabilitate în cadrul proiectului Centrului Istoric. „Soluția pentru această problemă este să dăm mai multe amenzi. Din alt punct de vedere, există, la nici 100 de metri de aici, o toa­letă publică în English Park, care este deschisă nonstop și este gratuită, refăcută integral. Totuși, în momentul în care cetățenii observă astfel de comportamente în zona publică, aceștia să apeleze telefonul de urgență 112 și să sesizeze acest aspect“, a mai spus city-managerul.

Altă problemă nerezolvată, bolarzii

Altă problemă a Centrului Istoric, rămasă nerezolvată, sunt bolarzii retractabili de care ar fi fost nevoie pentru ca persoanele care locuiesc și au activități în perimetru să poată intra cu mașina. Bolarzii ar fi trebuit să fie acționați printr-o telecomandă pe care cei amintiți ar fi trebuit să o ridice de la primărie, însă aceste elemente nu există încă. „Deocamdată, problema bolarzilor nu este rezolvată. Urma să se facă o achiziție, a existat o procedură de licitație, însă nu s-a prezentat nimeni pentru bolarzii care sunt prevăzuți în afara celor două intrări de la BCR și de la Biblioteca Județeană. Până când se va rezolva această problemă, le-am dat acces riveranilor pentru ca aceștia să poată parca acolo unde locuiesc“, a conchis Radu Preda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS