10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajat al Primăriei Bălăneşti, acuzat că a obţinut credite pe numele unor colegi şi localnici

Angajat al Primăriei Bălăneşti, acuzat că a obţinut credite pe numele unor colegi şi localnici

Un funcționar de la Primăria Bălănești este acuzat că a falsificat credite în numele a zeci de localnici și angajați de la primărie. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj îl cercetează pe Ion Motorga, angajat al Primăriei Bălăneşti, pentru comiterea infracţiunilor de fals şi uz de fals.
Funcţionarul este acuzat că a luat bani de la CAR în numele a zeci de localnici, dar și al unor angajați de la primăria la care lucrează. Ion Motorga are 49 de ani şi este angajat din 2012 la Primăria Bălănești, pe funcția de consilier superior în cadrul Direcției de Taxe şi Impozite.
De asemenea, Motorga este şi reprezentant al CAR Unirea, în acest fel angajatul având acces la informații pe care le-ar fi folosit pentru falsificarea documentelor pentru obţinerea creditelor. Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești, a declarat că polițiștii s-au autosesizat în acest caz și au deschis o anchetă la Bălănești pentru a fi stabilită și suma pe care angajatul primăriei a luat-o de la CAR, în numele altor persoane.
„A falsificat nişte documente pentru a lua nişte bani în numele unor cetăţeni din comuna Bălăneşti şi al unor angajaţi ai primăriei. Este o anchetă a poliţiei în curs de derulare. Nu ştim exact care este prejudiciul din estimare. Se va finaliza ancheta şi autorităţile competente vor spune suma care este. În mare parte, până ieri (luni – n.r.), domnul Motorga şi-a achitat unele sume pe care le-a avut faţă de unii cetăţeni. Poliția s-a autosesizat în urma discuţiilor care au avut loc, dându-şi seama că s-a produs o infracţiune. Cred că într-o săptămână şi jumătate vom afla exact ce a fost“, a spus Ovidiu Pungan, primarul din Bălăneşti.

Funcţionarul a intrat în concediu

Primarul din Bălăneşti a mai declarat că Ion Motorga se află în prezent în concediu de odihnă, însă când va reveni la serviciu, cel mai probabil, va fi finalizată și ancheta poliției în cazul său.
Cazul acestuia va fi discutat și în Comisia de Disciplină din cadrul primăriei, iar, dacă va fi găsit vinovat, se va merge până la desfacerea contractului de muncă. Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești, consideră că angajatul instituției ar trebui să își depună demisia.
„În prezent, domnul Ion Motorga este în concediu de odihnă. Este funcţionar public. Aceşti bani pe care i-a luat nu sunt din bugetul local al comunei Bălăneşti. A falsificat acele documente pentru a lua bani de la funcţionari. Vom demara o anchetă internă pentru că sunt anumite proceduri de respectat, fiind funcţionar. Va intra în Comisia de Disciplină şi cred că se va ajunge la desfacerea contractului de muncă, dacă va fi găsit vinovat. Îi aştept demisia de onoare“, a mai spus Ovidiu Pungan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS