10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUrmăriți internațional, extrădați din Franța și Austria

Urmăriți internațional, extrădați din Franța și Austria

Ofițerii Serviciului de Investigații Criminale Dolj au reușit să aducă în țară doi doljeni, dați în urmărire internațională anul acesta. În schimb, oamenii de afaceri Genică Boerică, Iulian Siclitaru și Adrian Marius Berceanu, condamnați definitiv la pedepse între patru și zece ani de închisoare, nu au fost găsiți încă de oamenii legii.

Polițiștii doljeni au preluat, joi, de pe Aeroportul „Henry Coandă“ din București, doi bărbați urmăriți internațional din apri­lie, respectiv iunie 2015.
Este vorba de Mădălin Drăgan, de 19 ani, din Calafat, și de Constantin Crăciun, de 33 de ani, din comuna doljeană Teasc.
Primul a fost dat în urmărire la nivel național și internațional pe 8 iunie, anul acesta, în baza unui mandat de executare a unei pedepse de doi ani de închisoare.
Drăgan a fost condamnat pe 4 mai la internarea, pe o perioadă de doi ani, într-un centru de detenție, pentru mai multe infracțiuni de furt comise când era minor. Pe 16 iunie, același inculpat a primit o pedeapsă de trei ani, într-un alt dosar de furt calificat, însă hotărârea Judecătoriei Calafat nu este definitivă.
Joi, Mădălin Drăgan, care a fost extrădat din Paris, Franța, a fost ridicat de pe Aeroportul „Henry Coandă“ de o escortă de ofițeri ai Serviciului de Investigații Criminale Dolj și dus în arest.
Tot joi, oamenii legii l-au preluat tot de pe Aeroportul „Henry Coandă“ pe Constantin Crăciun, care a fost extrădat din Austria. Bărbatul era urmărit internațional în baza unui mandat de arestare emis în lipsă de Tribunalul Olt în martie, anul acesta.
În aprilie, Crăciun a fost trimis în judecată într-un dosar de trafic de persoane, alături de alți doi inculpați. Anchetatorii au reținut că, în cursul anului 2012, cei trei inculpați ar fi recrutat mai multe tinere și minore din Dolj și Olt, pe care le-ar fi exploatat sexual în Austria.

Condamnați cu „greutate“, de negăsit

Trei oameni de afaceri condamnați definitiv – Genică Boerică, Iulian Siclitaru și Adrian Marius Berceanu, dați în urmărire la nivel național și internațional, nu au fost găsiți încă de oamenii legii.
Genică Boerică a fost condamnat în ianuarie, anul trecut, la zece ani de închisoare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de peste 4,5 milioane de euro.
După condamnare, Boerică nu a fost găsit și a fost dat în urmărire prin Interpol. Câteva luni mai târziu, pe 28 aprilie 2014, magistraţii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat pe același Boerică la șase ani de închisoare într-un alt dosar penal privind returnări ilegale de TVA, unul cu un prejudiciu de peste trei milioane de lei.
Pe lista persoanelor căutate prin Interpol apare și numele omului de afaceri Adrian Marius Berceanu, condamnat și el definitiv într-un dosar privind returnări ilegale de TVA, alături de Samir Sprînceană.
Pe 19 iunie 2014, Samir și Berceanu au fost condamnați definitiv la câte opt ani de închisoare, însă după pronunțarea sentinței, Adrian Marius Berceanu nu a fost găsit și a fost dat în urmărire internațională prin Interpol, ca și Boerică.
Ultimul „dispărut“ este omul de afaceri Iulian Siclitaru, care a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pe 10 iunie, anul acesta, în dosarul în care Dinel Staicu a fost acuzat că a fraudat Transgaz Mediaș cu aproximativ 26 de milioane de lei.
Potrivit polițiștilor din cadrul IPJ Dolj, Iulian Siclitaru a fost dat în urmărire internațională pe 24 iunie 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS