21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCetățean francez, tâlhărit în cimitirul Ungureni

Cetățean francez, tâlhărit în cimitirul Ungureni

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a trei persoane, doi craioveni și un bulgar, acuzați că au atras în cimitirul Ungureni din Craiova un cetățean francez, l-au bătut și i-au luat banii, telefonul și actele.
Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că Ionela Pencea, de 30 de ani, din Craiova, a fost plecată în Franța, unde l-a întâlnit pe Joel Charles Wetzel, care, se pare, s-a îndrăgostit de ea. Craioveanca s-a întors în țară, unde o aștepta concubinul său, cetățeanul bulgar Gyunel Sergeev Yosifov, de 29 de ani, iar în iulie, francezul a anunțat-o că vine să o viziteze.
Pe 30 iulie, Joel Charles Wetzel a ajuns în Craiova, iar în aceeași zi a rămas fără toți banii, fiind tâlhărit de concubinul și fratele Ionelei, Marian Pencea. Cea care l-a dus pe francez într-un loc retras, mai exact în cimitirul Ungureni, este chiar Ionela Pencea. În rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpați, procurorii au reținut că cetățeanul francez a fost lovit și tâlhărit de cei doi bărbați. „S-a reținut că inculpata Pencea Ionela Claudia, în data de 30.07.2015, în jurul orei 23.00, a condus persoana vătămată, cetățean francez, în cimitirul Ungureni din municipiul Craiova, unde inculpații Pencea Marian și Yosifov Gyunel Sergeev au exercitat acte de violență asupra acestuia, lovindu-l cu pumnii și picioarele la nivelul feței și trunchiului, provocându-i leziuni ce au necesitat 25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și au sustras de la acesta suma de 2.840 de euro, portofelul cu acte de identitate și un telefon mobil“, au precizat procurorii craioveni. Agresorii au fost prinși de polițiști a doua zi, iar pe 1 august au fost arestați preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. După încheierea cercetărilor, cei trei inculpați au fost trimiși în judecată. Dacă bulgarul Gyunel Sergeev Yosifov și Marian Pencea sunt acuzați de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, Ionela Pencea a fost trimisă în judecată pentru complicitate la tâlhărie calificată.
Luni, 7 septembrie, Judecătoria Craiova a prelungit mandatele de arestare preventivă emise pe numele celor trei inculpați și a stabilit următorul termen de judecată pentru 1 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS