8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpecialiştii de la Cambridge University Press, la Craiova

Specialiştii de la Cambridge University Press, la Craiova

Cea de-a cincea ediţie a seminarului Teacher Development Se­minar, eveniment organizat de prestigioasa editură Cambridge University Press, a avut loc ieri la CN „Elena Cuza“ din Craiova. La eveniment au participat zeci de profesori de limba engleză din Dolj, dar şi specialişti de la Cambridge English Language Assessment, recunoscuţi pentru examenele Cambridge. „Ne-am dorit foarte mult să organizăm acest seminar la Craiova, unde avem o relaţie strânsă cu comunitatea profesorilor de engleză. Ne bucurăm să avem alături de noi reputaţi profesori din străinătate, este vorba de Andrei Raskovsky, din partea Cambridge University Press, şi de profesoara Sarah Ellis, șef al Departamentului de Evaluare Cambridge English Language Assessment pentru sudul Europei. Avem şi o expoziţie de carte foarte bine organizată, pe care avem astfel şansa să o prezentăm profesorilor. Tinerii din zona Olteniei sunt foarte interesaţi de studierea limbii engleze. Avem foarte multe comenzi de carte din această zonă“, a precizat Nicoleta Tabără, organizatoarea evenimentului, reprezentant al Centrului de carte străină Sitka.
Acest seminar are o mare însemnătate atât pentru profesori, cât şi pentru organizatori. „Este foarte important pentru noi să avem această şansă de a întâlni profesorii de limba engleză din oraşe mari ale României. Consider că este important ca profesorii să aibă oportunitatea să se dezvolte profesional. Ei sunt cei care pregătesc elevii şi studenţii pentru examenele Cambridge. Acest examen este foarte popular în rândul adolescenţilor şi tinerilor care au nevoie de un atestat de limbă engleză pentru a studia în străinătate sau pentru a-și dezvolta o carieră într-un mediu cu componentă internațională. Tocmai din acest motiv, este esenţial să aibă posibilităţi de instruire, acces la materiale moderne şi de interes. Prin acest seminar avem posibilitatea să schimbăm informaţii, idei, să le împărtăşim din experienţa noastră, să le sugerăm publicaţii care să îi ajute în pregătirea tinerilor“, a spus Sarah Ellis.
Astăzi, 4 septembrie, Teacher Development Seminar va fi susţinut la Piteşti, la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu“. Început în 2011 şi organizat în România de Centrul de carte străină Sitka, seminarul s-a bucurat încă de la început de prezenţa unor excelenţi profesionişti, care au abordat subiecte de foarte mare interes pentru profesorii români. Potrivit statisticilor Cambridge English Language Assessment, 80% dintre candidații români au trecut examenul CAE în 2014, anul anterior rata promovării fiind de 74%. Cambridge English Language Assessment oferă cea mai mare gamă de atestate pentru cursanți și profesori din întreaga lume. Patru milioane de candidați din peste 130 de țări participă la examenele Cambridge English. Peste 15.000 de universități, angajatori, guverne și alte organizații au încredere în examenele și atestatele Cambridge English ca probă a cunoștințelor de limbă engleză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS