14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFoştii șefi ai SNLO, chemaţi la poliţie în dosarul „Masa caldă“

Foştii șefi ai SNLO, chemaţi la poliţie în dosarul „Masa caldă“

Foști și actuali directori din mineritul gorjean, urmăriţi penal în dosarul „Masa caldă“, au fost chemaţi ieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, unde le-a fost prezentată expertiza solicitată de anchetatori. La Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj au sosit actuali şi foşti şefi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, între care: Daniel Burlan, fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, fostul director al Exploatării Miniere de Carieră Motru, Vasile Râbu, Alexandru Ciorecan, fost director la Cazare Cantine Motru, Vasile Creţan, ex-director al Exploatării Miniere de Carieră Motru, și Ion Ghica, fostul director al Carierei Roşiuţa.
Foştii șefi au primit câte un CD cu expertiza realizată de specialiştii desemnaţi să stabilească exact prejudiciul rezultat în urma decontărilor ilegale a unor porţii de mâncare la Unitatea Cazare Cantine din Motru.
Dosarul „Masa caldă“ a fost deschis în urma unui raport al Corpului de Control al Complexului Energetic Oltenia, care a scos la iveală faptul că, în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2013, la exploatările miniere din subordinea fostei EMC Motru au fost decontate în plus circa 300.000 de porții de mâncare firmei Cazare Cantine Motru, patronată de Alexandru Ciorecan. Mai mulți directori ai exploatărilor miniere din zonă au fost chemați la audieri anul trecut, pentru a da explicații cu privire la aceste decontări. Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ 2,6 milioane de lei. Din mâncarea minerilor se mai serveau şi alte persoane care nu aveau legătură cu mineritul sau erau organizate diferite chermese. De asemenea, la cantina respectivă au fost trimişi să servească masa şi fotbaliştii de la echipa Minerul Motru. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, cei anchetaţi în acest dosar au termen până pe 27 august să depună obiecţiuni, după ce vor studia expertiza care le-a fost adusă la cunoştinţă ieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS