27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Rovinari, condus pe ultimul drum

Primarul din Rovinari, condus pe ultimul drum

Dorin Filip, primarul orașului Rovinari, a fost condus ieri pe ultimul drum. Câteva mii de persoane din comuna Dăneşti, din Rovinari şi din Târgu Jiu au participat la funeralii, iar circulația în zona în care se află locuința acestuia, din satul Botorogi, comuna Dăneşti, a fost blocată temporar. Potrivit lui Constantin Podaru, administratorul public al orașului Rovinari, angajații primăriei au ajuns și ei în zonă, fie cu mașinile personale, fie cu microbuzele puse la dispoziție de instituție. Aceștia au purtat tricouri negre pe care a fost imprimată o fotografie cu chipul primarului Dorin Filip. De la simpli cetățeni și până la oameni politici au venit ieri la căpătâiul lui Dorin Filip să-și ia rămas bun de la primar, respectiv colegul lor și să-i aducă un omagiu. Dorin Filip a fost înmormântat în cimitirul din satul Botorogi.

Circulaţie oprită şi pe drumul judeţean

De asemenea, circulația pe Drumul Județean dintre Târgu Jiu și Țicleni a fost oprită mai mult de un sfert de oră din cauza cortegiului funerar format din mii de persoane, printre care s-au numărat: Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu, vicepreședintele CJ Gorj, primarul Florin Cârciumaru, subprefectul Sorin Arjoca, primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean, primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, președintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, fostul comandant al Poliției Gorj, Viorel Caragea și alții. Vestea morții i-a luat prin surprindere pe toți cei care l-au cunoscut și au colaborat cu cel care s-a aflat la conducerea Primăriei din Rovinari timp de 12 ani.
Sute de mesaje de încurajare pentru familia îndurerată au fost postate de la aflarea veștii morții primarului și pe rețelele de socializare. De asemenea, și angajații Primăriei Rovinari și-au exprimat regretul pentru trecerea prea devreme în neființă a celui care le-a fost, în primul rând, coleg și prieten. Dorin Filip, primarul orașului Rovinari, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un hotel din Tulcea, unde participa la o întâlnire a primarilor de orașe din România. Descoperirea a fost făcută de șoferul primarului, îngrijorat că acesta nu mai coboară la micul dejun. Medicii legiști au stabilit drept cauză a decesului pancreatita cronică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS