Acasă Local Dolj Când poliţia este acasă, şoferii nu joacă pe masă

Când poliţia este acasă, şoferii nu joacă pe masă

Strada Arieş din Craiova, în două momente ale zilei de ieri: în stânga, cozi interminabile în spatele autobuzului obligat să oprească în stradă din cauza autoturismelor parcate în bătaie de joc; în dreapta, prezenţa Poliţiei Locale i-a pus pe fugă pe şoferii certaţi cu legea. (Foto: Lucian Anghel)
Strada Arieş din Craiova, în două momente ale zilei de ieri: în stânga, cozi interminabile în spatele autobuzului obligat să oprească în stradă din cauza autoturismelor parcate în bătaie de joc;  în dreapta, prezenţa Poliţiei Locale i-a pus pe fugă pe şoferii certaţi cu legea. (Foto: Lucian Anghel)
Strada Arieş din Craiova, în două momente ale zilei de ieri: în stânga, cozi interminabile în spatele autobuzului obligat să oprească în stradă din cauza autoturismelor parcate în bătaie de joc;
în dreapta, prezenţa Poliţiei Locale i-a pus pe fugă pe şoferii certaţi cu legea. (Foto: Lucian Anghel)

Craiova și întreaga țară sunt sufocate de autoturisme parcate neregulamentar după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luna trecută că ridicarea lor este ilegală, deoarece se face pe baza unor hotărâri de consiliu local și nu a unei hotărări de guvern. Ce e de făcut în această situație până când guvernul se hotărăște să reglementeze această problemă? Mai nimic, spune Poliția Locală Craiova.
Șoferul unui autoturism nu poate fi amendat pentru oprire sau staționare neregulamentară decât dacă polițistul local îl găsește lângă mașină și îi face fotografie. Și atunci, singura variantă este pânda. Numai că și aici este o problemă. Sunt prea puțini polițiști locali față de nevoile orașului, spun reprezentanții lor, deci nu va sta nimeni să-i aștepte la mașină pe șoferii certați cu bunul-simț pentru a-i amenda.

Simpla prezenţă a poliţiştilor a curăţat strada Arieş

Totuși, anumite zone din oraș, așa cum este strada Arieș, sensul de mers către Casa Studenților, impun o atenție deosebită din partea oamenilor legii. După ce că este îngustă din proiect și abia au loc două mașini una lângă alta, șoferii parchează în stația de autobuz, iar când vine acesta este nevoit să oprească în stradă pentru a-i lua pe călători. Inevitabil, nici o altă mașină nu mai poate trece de el, iar în spatele lui se formează cozi până în intersecția cu strada A.I. Cuza.
La rândul lor, aceste cozi bulversează tot traficul din zonă, deoarece nici un șofer nu mai poate respecta culorile semaforului. Ei bine, la sugestia GdS, primăria a solicitat ieri Poliției Locale să amplaseze un echipaj lângă stația de autobuz, la vedere, și nu ascuns. Scopul nu era să-i amendeze pe șoferi, ci să-i împiedice să mai parcheze neregulamentar. Ca prin minune, zona s-a aerisit subit, autobuzul a putut opri în alveola special construită, iar celelalte autoturisme și-au continuat mersul pe banda a doua. Viceprimarul Dan Dașoveanu, cel care a solicitat prezența poliției, a declarat că echipajul va fi prezent acolo și zilele următoare, dar și în zonele fierbinți ale orașului.
Dașoveanu a explicat că poliția poate lăsa amenda în geamul mașinii, dacă nu îl găseşte pe şofer, dar experiența a demonstrat că poliția locală a pierdut toate procesele în instanţă intentate de proprietari, chiar dacă oamenii legii au fotografiat autoturismul parcat ilegal. În atare condiții, singura variantă rămâne ca poliția să-l găsească la mașină pe șoferul necivilizat.

Exit mobile version