7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul viceprimar din Cărbuneşti, reţinut pentru evaziune fiscală

Fostul viceprimar din Cărbuneşti, reţinut pentru evaziune fiscală

fugaru ion

Fostul viceprimar al oraşului Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru (foto), cunoscut om politic şi de afaceri, a fost reţinut ieri, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de evaziune fiscală. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Ion Fugaru este suspectat că a făcut evaziune fiscală cu produse de panificaţie. Prejudiciul este estimat de anchetatori la 130.000 de lei. „Faptele s-au produs în perioada ianuarie – mai 2015.
Omul de afaceri este suspectat că a comercializat produse de panificaţie şi produse alimentare, fără să înregistreze veniturile în evidenţele contabile. Prejudiciul este estimat la 130.000 de lei. Ancheta este realizată de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Suspectul va fi prezentat în cursul zilei de marţi (astăzi, n.r.) magistraţilor cu propuneri legale“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Se aştepta să fie reţinut de oamenii legii

În ultimele două luni, firmele omului de afaceri au fost controlate de mai multe ori de poliţie şi de inspectorii antifraudă, iar Ion Fugaru s-a arătat de fiecare dată nemulţumit de faptul că este verificat şi lua în calcul inclusiv că va fi reţinut.
Afaceristul deţine o brutărie la Târgu Cărbuneşti, precum şi un magazin alimentar. Un prim control a avut loc pe 5 iunie, când polițiștii au dispus efectuarea unei percheziții la brutăria lui Ion Fugaru, din Târgu Cărbunești. Anchetatorii au încercat să intre la vremea respectivă şi într-un birou, în care se presupunea că ar fi existat documente importante, însă acesta a fost găsit închis. Suspiciunea era de evaziune fiscală. Pe 6 iulie, inspectorii ANAF au mers şi ei în control la firmele omului de afaceri Ion Fugaru, dar şi la alte firme din zonă.
În timpul verificărilor, soţiei lui Ion Fugaru i-a venit rău şi a fost luată cu ambulanţa şi transportată la spitalul din localitate. De amintit că omul de afaceri a ocupat pentru un mandat fotoliul de viceprimar la Târgu Cărbuneşti, din partea PDL. A fost exclus din formaţiunea politică respectivă, iar în luna mai a acestui an Fugaru îşi anunţase intenţia de a candida pentru un post de senator pe listele PMP, la alegerile parlamentare de anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS