11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMuzică, ritm şi energie la Zilele Prieteniei Bergenbier de la Craiova

Muzică, ritm şi energie la Zilele Prieteniei Bergenbier de la Craiova

Craiovenii au fost provocaţi să ia parte sâmbătă, 1 august, şi duminică, 2 august, la cea mai tare experienţă alături de prieteni şi trupele preferate. După un tur de forţă în alte patru oraşe ale ţării, seria de concerte Zilele Prieteniei Bergenbier a ajuns în acest sfârşit de săptămână în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Cetatea Banilor. Cei care au răspuns afirmativ invitaţiei la concertele din centrul oraşului au avut şansa să trăiască experienţe noi, care au adus muzica şi tehnologia pe aceeaşi frecvenţă.
Craiova a vibrat pe muzica plină de ritm și energie a celor mai cunoscute trupe de muzică alternativă din România. Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma, Zob, Arashai și Red Fiction au făcut spectacol sâmbătă. „Atmosfera este bestială!“, „Ne distrăm de minune!“ au fost declaraţiile la cald ale celor care au ales ca loc de distracţie Piaţa „Mihai Viteazul“.
„Ne distrăm de minune. Ascultăm muzică bună, bem şi bere cu prietenii de lângă noi şi de pe scenă. Am venit singur şi am adunat câteva sute de amici lângă mine“, ne-a mărturisit un tânăr craiovean, ce aştepta nerăbdător să-şi vadă idolii pe scenă.
Duminică, 2 august, cei care au asigurat o acustică autentică au fost Zdob și Zdub, R.O.A, C.T.C, E.M.I.L., The Kryptonite Sparks și Flesh Rodeo. Roman Iagupov împreună cu membrii trupei Zdob și Zdub au interpretat piese cunoscute ca „Moldovenii s-au născut“, „Dj Vasile“, „Ţiganii“ şi „OZN-ul“, „Bună dimineaţa“ sau „Everybody in the Casa Mare“, în vreme ce fanii trupei E.M.I.L. au ascultat în premieră piese de pe cel mai recent album al lor, intitulat „I M E N S“.
Pe lângă șansa de a vedea unele dintre cele mai importante trupe din industria muzicii românești, găștile de prieteni au putut vota și alege bis-ul piesei preferate în timp real, graţie aplicaţiei de mobil „Bergenbier 4 friends“, la fel cum cei mai norocoşi şi-au putut face selfie-uri cu o parte dintre artiști și s-au putut distra trimițând și dedicând mesaje de prietenie direct pe ecranele scenei.
Experienţa acestei veri s-a trăit la Craiova în Piaţa „Mihai Viteazul“ pe ritmuri de rock, punk, hip-hop, alternative, electro, ska şi punk-rock.
Următorul oraş în care se va opri caravana Bergenbier – Zilele Prieteniei este Constanţa (15-16 august), pe plaja Modern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS