7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInginer de la Compania de Apă, acuzat de luare de mită

Inginer de la Compania de Apă, acuzat de luare de mită

mita luare de mita

Un inginer din cadrul Companiei de Apă Oltenia a fost prins în flagrant ieri, în timp ce primea o șpagă de 1.000 de euro pentru eliberarea unui aviz pentru conectarea la rețeaua de apă. Dosarul este instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj și ofițerii SRI. Potrivit anchetatorilor, inginerul a fost prins în flagrant în urma unui denunț formulat de reprezentanții unui agent economic din municipiul Craiova. „Ca urmare a denunţului formulat de către un agent economic din Craiova, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a înregistrat cauza având ca obiect infracţiunea de luare de mită, săvârşită de către Moţăţeanu George Ştefan, inginer în cadrul Companiei de Apă Oltenia, cu atribuţii în verificarea condiţiilor de eliberare a avizelor necesare eliberării autorizaţiilor de construire. La data de 23.07.2015, numitul Moţăţeanu George Ştefan a fost surprins în timp ce primea de la denunţător suma de 1.000 de euro, pretinsă pentru a-i aproba eliberarea avizului necesar conectării la reţeaua de apă“, au precizat procurorii doljeni.
Întrebat despre această situație, directorul general al Companiei de Apă Oltenia, ec. Constantin Mitriță, a precizat pentru Gazeta de Sud că este la curent cu ancheta procurorilor, iar dacă inginerul Moțățeanu va fi judecat și condamnat definitiv, cel mai probabil va fi dat afară. „Procurorii au venit la noi, la Companie, ne-au prezentat cazul și au solicitat fișa postului și atribuțiile persoanei în cauză. Așteptăm să vedem ce decizie vor lua procurorii și instanța de judecată în acest caz, iar dacă persoana respectivă va fi trimisă în judecată și condamnată definitiv, i se va desface contractul de muncă“, a declarat Constantin Mitriță.
După flagrant, ieri după-amiază, inginerul Moțățeanu a fost dus la audieri, urmând ca procurorul să decidă dacă va lua sau nu o măsură preventivă în cazul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS