6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Călătorii frauduloşi, amendaţi de poliţiştii de la Transporturi

Vâlcea: Călătorii frauduloşi, amendaţi de poliţiştii de la Transporturi

Poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi şi cei din cadrul posturilor subordonate, au organizat şi executat, în perioada 16 – 22 iulie, acţiuni  împreună cu jandarmi si organe de control CFR din cadrul Regionalei Craiova, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi trenurile de persoane, combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală, precum şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. Astfel, au fost efectuate 11 controale pe linia pazei bunurilor şi valorilor monetare şi la centrele de colectare a fierului vechi.
De asemenea, poliţiştii au verificat 92 de trenuri, staţii şi triaje, fiind depistaţi 54 de călători frauduloşi. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.150 de lei.

Ieri, în incinta Antestaţiei CF CET GOVORA au fost identificaţi  un  trei tineri de 26 de ani, de 20 de ani, ambii din municipiul Râmnicu Vâlcea, şi respectiv de de 17 ani, din oraş Băbeni, care nu au putut justifica prezenţa în acel loc. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul PPTF Drăgăşani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe strada Gării din municipiu, se află căzută o persoană de sex bărbătesc. Din discuţiile purtate cu acesta am stabilit că se numeşte B. V. de 73 ani din com. Scundu, judeţul Vâlcea, şi în timp ce se deplasa pe stradă i-a venit rău din cauza  căldurii şi a căzut lovindu-se la cap.
A fost solicitată ambulanţa care a transportat victima la Spitalul mun. Drăgăşani, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

De asemenea, în aceeaşi seară au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că în apropierea căii ferate din Halta de Mişcare Călina a izbucnit un incendiu de vegetaţie, afectând vegetaţia crescută pe terasamentul de cale ferată, un teren agricol (mirişte) şi un stâlp de telecomunicaţii CFR din reţeaua TTR, care a ars în proporţie de 20 %.

Incendiul a fost stins de pompierii militari din cadrul Detaşamentului Drăgăşani care au stabilit ca şi cauză de producere a incendiului autoaprinderea din cauza temperaturile ridicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS