24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRunde de „Box”... la Galeria Artis din Slatina

Runde de „Box”… la Galeria Artis din Slatina

Expoziția intitulată „BOX” a artiștilor plastici Lucian și Nicoleta Gribincea Liciu – organizată de Muzeul Județean Olt în perioada 14 iulie – 4 august 2015 – aduce în prim plan existența noastră cotidiană privită și descrisă ca „o rundă” a unui sport dur… Ești neatent, slab de înger sau lași garda jos faci imediat cunoștință cu podeaua. Viața noastră în societatea contemporană duce ireversibil la alterarea comportamentului uman. Obligată să supraviețuiască în mizeria morală a timpurilor pe care le parcurgem ființa umană devine tot mai agresivă și mai predispusă la ferocitate. Nu mai există credință și fair-play ci doar ură și brutalitate. Indivizi fără Dumnezeu dictează mersul istoriei ghilotinând demnitatea și onoarea celor care au repere existențiale.
Demersul plastic al celor doi artiști evidențiază în fapt fronda și protestul spiritului în fața depersonalizării omului actual. Brute cu mănuși însângerate aplică legea pumnului în gură, lovesc premeditat, cu venin și încrâncenare, în destine și caractere. Dacă lupți poți să pierzi, dacă renunți ai pierdut deja…
Expoziția constituie un manifest împotriva imposturii, vulgarității și precarității unor „troglodiți” ce au transformat miracolul vieții într-un haos generalizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS