16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Profesori de nota 1

Mulţi profesori au fost nemulţumiţi  de notele primite (Foto: GdS)
Mulţi profesori au fost nemulţumiţi
de notele primite (Foto: GdS)

297 de candidaţi doljeni care au susţinut examenul de titularizare au obţinut note peste 7.00, în timp ce 203 au luat note mai mici de 5.00. După afişarea rezultatelor iniţiale, zeci de tineri au contestat notele primite. Deşi în prima oră a examenului, candidaţii au avut posibilitatea să se retragă din concurs, mulţi dintre ei au rămas în sălile de examen, obţinând note de 1 şi 2.

La nivel naţional, doar 37% dintre candidaţii care au susţinut examenul de titularizare au reuşit să obţină peste 7, nota minimă pentru ocuparea definitivă a unei catedre. Dintre aceştia, 40 de candidaţi au obţinut nota 10, 7.649 (37,55%) au luat note între 7 şi 10, iar 7.434 (36,30%) – între 5 și 7. Alţi peste 5.300 de participanţi (26,15%) s-au situat în tranşa de note 1 – 4,99. Din promoţia curentă, 1.099 de candidaţi (33,86%) au obţinut note peste 7 şi 1.211 de candidaţi (28,94%), note între 5 şi 6,99, precizează Ministerul Educaţiei.

Cinci lucrări anulate

În Dolj, au fost scoase la concurs 600 de norme și fracțiuni de norme, dintre care titularizabile sunt: două posturi educatoare, două posturi învățători, 13 posturi la disciplina muzică instrumentală (Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova), trei posturi la Palatul Copiilor Craiova (dans modern, muzică ușoară și cultură și civilizație românească), o catedră – psihologie/filosofie și una de medicină generală.
Pe cele două posturi titularizabile de educator s-au înscris 197 de candidaţi, iar pe cele două posturi titularizabile de învăţători s-au înscris 130 de candidaţi. A fost concurenţă mare şi la disciplinele pentru care s-au scos la concurs doar ore de suplinire. La limba română, au fost înscrişi 147 de candidaţi deşi nu a fost la concurs nici un post titularizabil, ci doar fracţiuni de normă, iar la educaţie fizică – 94 de candidaţi, la limba engleză – 80 de candidaţi.
În judeţul Dolj, la cele 39 de discipline s-au înscris la concurs 1.070 de candidaţi. 182 dintre ei au preferat să chiulească de la examenul ce le oferea posibilitatea să îşi găsească un loc de muncă în învăţământ. Alţi 137 de candidaţi doljeni s-au retras din examen din motive personale, iar nouă dintre ei din motive medicale.
„Cinci lucrări au fost anulate de centrul de evaluare în care lucrările au fost corectate, motivele nu le cunoaştem în acest moment. Ştim că au fost anulate două lucrări scrise ale candidaţilor care susţineau examen de titularizare pe catedra de educaţie fizică şi câte o lucrare la filosofie, cultură civică şi religie ortodoxă. 535 de candidaţi înscrişi la titularizare în Dolj au luat notă peste 5.00. Avem patru candidaţi cu note peste 9,80: trei dintre ei au susţinut titularizarea la matematică – şi unul la istorie“, a precizat prof. Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt al ISJ Dolj. Lucrările scrise au fost evaluate în centrele de evaluare constituite la nivel naţional.

Profesori care au trecut cu brio titularizarea

Conform listei publice afişate de Ministerul Educaţiei, dintre candidaţii doljeni care au reuşit să obţină note foarte mari la titularizare am putea menţiona următorii profesori: Maria Drăcea – 9,60 la limba şi literatura română, Gheorghe Barbu – 9,80 la matematică; Claudiu-Sorin Ciulcu – 9,90 la matematică; Bogdan Ştefăniţă Miulescu – 9,75 la istorie; Emanuel Safta – 9,70 la matematică; Iulia Sanda – 9,85 la matematică; Adeluţa Sîrbu -9,70 – economic, administrativ; Maria Lorena Stănescu a luat nota 9,80 la istorie; Liviu Adrian Văncică a susţinut examen pentru o catedră de istorie a obţinut 9,70.

Şi profesori repetenţi

La polul opus însă, avem foarte mulţi candidaţi care au susţinut examenul de titularizare, mulţi dintre ei care au predat deja ca suplinitori şi au obţinut note extrem de mici. Avem astfel candidaţi care după trei ore de examen au obţinut nota 1: Monica-Ionela Marinescu a susţinut examen de titularizare la matematică; Anda-Liana Niculescu – la fizică; Maria-Denisa Pădurariu – la chimie; Emil-Marinel Vasile – la educaţie fizică şi sport. Cu note cuprinse între 1 şi 2 avem candidaţi care au susţinut examen de titularizare pentru a ajunge profesori de limba română, de fizică, chimie, educaţie fizică sau pentru a preda în învăţământul preşcolar. Avem astfel cu 1,95 pe Roxana Liliana Iculescu care a dorit să predea la grădiniţă, Lucia-Camelia Ciochia – 1,70 (horticultură); Corina Cristina Covaşă – 1,65 (educaţie fizică şi sport); Alin Mihăiţă Cîrstea – 1,15 (educaţie fizică şi sport); Ionuţ Adrian Doicaru – 1,25 (educaţie fizică şi sport); Veronica-Manuela Dragu – 1,40 (chimie); Porumbiţa Marinescu – 1,60 (limba şi literatura română, elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică aplicate disciplinelor din învăţămnântul primar); Dana Margareta Mihai – 1,95 (informatică şi tehnologia informaţiei); Irina Mihaela Mită – 1,90 (chimie); Paula Moise – nota 2 la istorie; Ramona Eugenia Nicola – 1,40 la chimie; Cristina Andreea Vlad – 1,70 la istorie.
„Sunt foarte mulţi candidaţi care au obţinut note foarte mici la examenul scris de titularizare. Din păcate, nu se mai pune accentul pe pregătirea psiho-pedagogică şi didactică. Acest lucru explică astfel de note. La orice examen de titularizare, subiectele de examen sunt din disciplina pe care doresc să o predea, din didactica disciplinei, metodica predării. La muzica instrumentală am avut mai puţini candidaţi decât locurile titularizabile oferite“, a precizat Janina Vaşcu, inspector şcolar general adjunct la ISJ Dolj.
Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs pe 27 şi 28 iulie. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Anul trecut, la examenul de titularizare în judeţul Dolj s-au înscris 1.302 candidaţi, din care 1.015 au susţinut examenul. Peste 46 % au obţinut notă peste 7; iar 21,42% sub 5. Au existat şi două note de 10 la învăţători şi educaţie fizică şi sport.

Zeci de candidaţi la titularizare au contestat notele

Ieri, la ora 16.00, la sediul ISJ Dolj au fost depuse 87 de contestaţii. Acestea au putut fi depuse până aseară, la ora 21.00, dar şi astăzi, până la ora 15.00. Rezultatele finale se publică la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul
http://titularizare.edu.ro/2015 vineri, 24 iulie.

Doar o notă de 10 la titularizare în Gorj

Peste 61,39% dintre cadrele didactice care susținut examenul de titularizare în județul Gorj au obținut note peste 5 și numai 27,54% au reușit să ia note peste 7. Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, trei lucrări au fost anulate din cele 334, note sub 5.00 au obţinut 126 de profesori şi alţi 205 au primit note mai mari de 5.00. Un singur candidat a primit nota 10. Candidații nemulțumiți de rezultate mai pot depune contestaţiile la proba scrisă până astăzi, la ora 15.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Rezultatele finale vor fi afișate pe 24 iulie. În județul Gorj, peste 580 de persoane s-au înscris inițial pentru susținerea examenului de titularizare de anul acesta. Multe dintre cadrele didactice au renunțat să mai participe la concurs sau au părăsit sala de examen, considerând că nu s-au pregătit suficient.

În Olt, 28,15% dintre candidaţi au luat peste note 7

În judeţul Olt, din cei 715 candidaţi înscrişi la examenul de titularizare, au susţinut examenul 483 de candidaţi, 310 au obţinut note peste 5 şi 136, note peste 7. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS