10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞcoală de Vară pentru studenţii de la Facultatea de Drept din Craiova

Şcoală de Vară pentru studenţii de la Facultatea de Drept din Craiova

După terminarea unei sesiuni dificile de examene şi o festivitate pe măsura absolvenţilor Facultăţii de Drept – promoţia 2015, Dreptul nu se odihneşte nici în perioada vacanţei de vară.
Nu demult a avut loc preselecţia studenţilor facultăţii care vor participa anul acesta la şcoala de vară ce se va desfăşura în ultima săptămână a lunii august şi prima săptămână din septembrie. Noutatea acestei veri constă într-un parteneriat al Facultăţii de Drept cu Baroul Dolj, respectiv cu Camera Notarilor Publici Craiova. Astfel, prima săptămână a şcolii de vară se va desfăşura la Călimăneşti, unde studenţii vor putea soluţiona speţe în materia Dreptului civil şi Dreptului procesual civil alături de profesorii de la curs, iar cea de-a doua săptămână va avea ca locaţie Baroul Dolj, unde vor aplica îndeaproape cunoştinţele juridice la practica judiciară şi vor lua contact cu profesia de avocat şi cea de notar, vor studia dosare şi vor avea acces la biblioteca Baroului. Nu mai este deja o noutate şi sperăm să devină chiar o tradiţie – participarea studenţilor Facultăţii de Drept din Chişinău, Universitatea de Stat a Republicii Moldova, podul „ştiinţific“ de această dată dintre studenţii craioveni şi cei moldoveni având ca intermediar Hexagonul Facultăţilor de Drept.
„Avem zece studenţi selectaţi de la Facultatea de Drept din Craiova şi alţi aproximativ zece studenţi din Republica Moldova. Primul criteriu de selecţie pentru ambele echipe a fost participarea la concursul anual al celor şase facultăţi de drept din România (Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj, Sibiu, Timişoara), respectiv Republica Moldova. Studenţii moldoveni participă încă de anul trecut, cu succes, atât la Hexagon – cu statut de invitaţi, cât şi la Şcoala de Vară a facultăţii craiovene. Putem spune că oltenii şi moldovenii reuşesc să facă pe timpul verii «team building» alături de profesori şi să se cunoască mai bine într-un mediu mai puţin formal decât cel al sălilor de curs“, a precizat conf. univ. dr. Oana Ghiţă de la Facultatea de Drept din Craiova.
Şcoala de vară face parte dintr-un proiect mai amplu al Facultăţii de Drept având drept scop apropierea studenţilor de practica judiciară, ceea ce justifică şi parteneriatele cu Baroul Dolj şi Camera Notarilor Publici Craiova – cu finalitatea declarată a unei bune integrări a acestora pe piaţa profesiilor juridice, după terminarea facultăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS