Acasă Local Mehedinţi: Sancţiuni contravenţionale de peste 100.000 de lei aplicate într-o zi

Mehedinţi: Sancţiuni contravenţionale de peste 100.000 de lei aplicate într-o zi

Peste 100 de poliţişti  din structurile de investigare a criminalităţi economice, judiciar, rutieră şi ordine publică au desfăşurat activităţi în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracţional.
Ca urmare a acţiunilor organizate au fost aplicate un număr de 243 sancţiuni contravenţionale, 186 dintre acestea la regimul rutier, 33 la legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ şi prestări de servicii ilicite şi  un număr de 11 pentru sancţionarea normelor de convieţuire socială, a ordinii și liniştii publice. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 102.275 lei. De asemenea au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării un număr de 4 permise de conducere si au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Cu ocazia acţiunilor organizate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au identificat în trafic o autoutilitară condusă de un agent economic ce efectua distribuţie de mărfuri en-gross, pentru  care nu deţinea documente legale de comercializare către clienţii beneficiari. În consecinţă, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a agentului economic cu amendă în valoare de 20.000 delei şi confiscarea sumei de 7.530 de lei.

În urma controlului efectuat la o societate comercială din comuna Ilovăţ,  judeţul Mehedinţi, poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Izvoru Bîrzii, au constatat că administratorul societăţii, în vârstă de 38 de ani, a expus spre vânzare produse de panificaţie pentru care nu  deţinea documente de provenienţă. Administratorul a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus confiscarea  contravalorii produselor de panificaţie expuse la vânzare fără documente de provenienţă.

Astăzi, poliţişti din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Vînju Mare  au depistat pe DJ 562 A, pe raza comunei Vînjuleţ, judeţul Mehedinţi, un bărbat de 32 de ani, din  municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism. La solicitarea poliţiştilor, conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest dar şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” .

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version