6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFilieră de traficanţi de medicamente, destructurată

Filieră de traficanţi de medicamente, destructurată

(FOTO: informatiadeseverin.ro)
(FOTO: informatiadeseverin.ro)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au efectuat ieri 14 percheziţii domiciliare în județele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş şi municipiul Bucureşti în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de droguri de risc. Patru dintre acestea se fac în Gorj, patru în Mehedinţi, una în Craiova, două în Cluj, una în Timişoara şi două în Bucureşti.
Potrivit procurorilor, în perioada 2014 – 2015, membrii grupului infracţional organizat au procurat ilegal atât din România, cât şi din Serbia şi Bulgaria medicamente cu efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, cu sume cuprinse între 25-60 lei/cutie, în raport de concentraţia comprimatelor.
Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că activitatea infracţională era structurată pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde erau comercializate prin intermediul membrilor grupului.
S-a stabilit că membrii grupului procurau drogurile de risc de la dealeri de medicamente care la rândul lor le obţineau de la diferite depozite de medicamente din România. Ulterior, medicamentele erau distribuite către alţi membri ai grupului infracţional ce îşi desfăşura activitatea infracţională pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj şi care asigurau finanţarea şi apoi transportul în afara ţării.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 55.000 de comprimate de medicamente având în componență substanțe cu efect psihoactiv, 200.000 de țigarete fără timbru fiscal, 30.000 de lei și o armă cu glonț de calibru 8 mm.

Doi reţinuţi în urma percheziţiilor DIICOT la traficanţii de medicamente

Doi gorjeni au fost reţinuţi de poliţiştii şi procurorii DIICOT, fiind acuzaţi că făceau parte dintr-o reţea de trafic de medicamente cu efect psihotrop. În urma descinderilor făcute în cartierul Pandurașul, din Târgu Jiu, o femeie și fiul acesteia au fost reținuți de procurori, după ce în locuința acestora au fost descoperite peste 15.000 de pastile xanax. Comprimatele erau vândute în Norvegia ca droguri, fiind cumpărate din România cu zece lei pentru fiecare cutie.
În străinătate erau comercializate cu 60 de euro. În Gorj, au fost vizate trei locuinţe din Târgu Jiu și o locație în Târgu-Cărbunești.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timişoara, BCCO Cluj şi BCCO Bucureşti. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS