Acasă Local Gorj Marian Negrescu, condamnat penal, la mâna consiliului local

Marian Negrescu, condamnat penal, la mâna consiliului local

Marian Negrescu este de ani buni manager al teatrului din Târgu Jiu
Marian Negrescu este de ani buni manager al teatrului din Târgu Jiu
Marian Negrescu este de ani buni manager al teatrului din Târgu Jiu

Consiliul Local al Primăriei Târgu Jiu trebuie să analizeze în această perioadă situația directorului Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, Marian Negrescu, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. În urma analizei care se va face, va fi pusă sau nu în discuţie suspendarea din funcţie a lui Marian Negrescu, mai ales că faptele au legătură cu activitatea de la Teatrul „Elvira Godeanu“, aflat în subordinea Consiliului Local Târgu Jiu. Pe lângă condamnarea la un an de închisoare, Judecătoria Târgu Jiu a mai decis acordarea unui termen de încercare de trei ani, precum şi interzicerea unor drepturi.
„În temeiul art. 253, indice 1, CP din 1969 cu aplicarea art. 41, alin. 2, CP din 1969, şi art. 5 NCP (42 acte materiale), condamnă pe inculpatul Negrescu Marian la pedeapsa închisorii de un an. În temeiul art. 12 din Legea nr. 187/2012 cu aplicarea art. 71 CP din 1969, aplică pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64, lit. a, teza a II-a, şi lit. b, CP din 1969, pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art. 81, CP din 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de trei ani calculat conform art. 82 CP. În temeiul art. 71, alin. 5, CP din 1969, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei se suspendă şi pedeapsa accesorie. Atrage atenţia inculpatului Negrescu Marian asupra dispoziţiilor art. 83, CP din 1969. În temeiul art. 274, alin. 1 CPP, obligă inculpatul la plata sumei de 550 de lei cheltuieli judiciare statului“, potrivit Judecătoriei Târgu Jiu.

Va contesta decizia instanţei de judecată

Marian Negrescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, va contesta decizia instanţei, în încercarea de a scăpa de acuzaţiile care îi sunt aduse. Marian Negrescu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru că ar fi încasat ilegal de la teatrul pe care îl conduce suma de 460.000 de lei, în baza a 42 de contracte de colaborare. Banii reprezentau onorarii pentru diferite roluri, regii şi scenografii, organizarea zilelor de cultură. Marian Negrescu a beneficiat în acelaşi timp de salariul de manager. Acesta a respins de fiecare dată acuzaţiile care i-au fost aduse şi a precizat că avea dreptul să încaseze venituri în baza legii drepturilor de autor, chiar dacă ocupa şi funcţia de manager al instituţiei care achita şi veniturile provenite din drepturile de autor. Marian Negrescu nu a semnat singur plăţile către sine şi contractele pe drepturi de autor, ci a delegat un coleg din instituţie să facă acest lucru. Judecătoria Târgu Jiu nu a fost însă de acord cu modul în care a procedat managerul Marian Negrescu şi a decis condamnarea acestuia la un an de închisoare cu suspendare. În acelaşi timp, un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate care a constatat aceleaşi nereguli a fost contestat de Negrescu în instanţa de judecată.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version