17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBacul - promovat de doar 53,51% dintre candidaţii din Gorj

Bacul – promovat de doar 53,51% dintre candidaţii din Gorj

Judeţul Gorj are un procent redus de promovabilitate la prima sesiune a examenului de bacalaureat, respectiv de 53,51%, înainte de depunerea contestaţiilor. Procentul este cu mult sub media națională de 66,41%. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj au declarat însă că, pentru promoţia curentă, procentul de promovabilitate este mai mare, peste 60,28%, dar promoţiile anterioare au tras în jos rezultatul general la bac.
De altfel, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a precizat că există 265 de situaţii în care elevii au obţinut medii peste 5, dar nu 6, cât este necesar pentru promovarea bacalaureatului. În cazul acestora, situaţia se poate modifica în urma depunerii contestaţiilor şi în eventualitatea măririi notelor. „Pentru promoţia curentă, procentul este de 60,28%. Aproape 1.800 de elevi au promovat acest examen cu note peste 7. Dacă adăugăm promoţiile anterioare, procentul de promovabilitate scade la 53,51%, iar numărul de elevi nepromovaţi, dar care au obţinut peste media 5, este de 265. Există posibilitatea să mai crească procentul de promovabilitate, după soluţionarea contestaţiilor“, a declarat Georgeta Popescu.
În judeţul Gorj, la examenul de bacalaureat, doar doi elevi au reuşit să obţină media 10. Este vorba despre Georgiana Amelia Dumbravă de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“, şi Nicuşor Alexandru Firuţi de la Colegiul Naţional „George Coşbuc“ din Motru.
Promovabilitate 100% are doar Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ din municipiul Târgu Jiu, care şi în ultimii ani a obţinut promovabilitate de sută la sută.
Cele mai slabe rezultate din Gorj au fost obţinute la Baia de Fier. Astfel, Liceul Tehnologic din Baia de Fier este singurul din Gorj unde nici un elev nu a luat bacalaureatul, deși s-au înscris 61 de candidaţi.

8,90 pentru fiica fostului inspector şcolar general

Fiica fostului inspector general din Gorj, Justin Paralescu, a obţinut la examenul de bacalaureat media 8,90. Andra-Maria Paralescu a primit 9,40 la română, 9,50 la matematică şi 7,80 la fizică. La ultima probă, elevei i s-a făcut rău, fiind nevoie de intervenţia medicilor care i-au acordat primul ajutor, iar tânăra şi-a revenit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS