11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 50% din locurile de la învăţământul profesional au fost ocupate

Peste 50% din locurile de la învăţământul profesional au fost ocupate

Din cele 1.344 de locuri la învăţământul profesional de stat cu durată de trei ani din judeţul Dolj, 754 au fost ocupate în prima etapă a admiterii.
La Colegiul „Constantin Brâncuşi“ – Craiova şi Şcoala Profesională Valea Stanciului, locurile scoase la concurs au fost ocupate în proporţie de 100%. „Candidaţii declaraţi admişi au însă posibilitatea pe parcursul a două zile, 6 și 7 iulie, să-şi ridice fişa de înscriere de la învăţământul profesional pentru a se înscrie în învăţământul liceal.
Absolvenţilor de clasa a VIII-a care s-au înscris la școala profesională, dar vor să renunţe şi să se înscrie la liceu li se poate elibera, la cerere, de către şcolile gimnaziale pe care le-au absolvit, fişa de înscriere la etapa I de admitere în liceu numai pe baza predării fişei de înscriere la învăţământul profesional. Între 6 și 10 iulie, are loc depunerea dosarelor de înscriere la unităţile şcolare la care candidaţii au fost declaraţi admişi.
Pe 13 iulie, la sediul unităţilor de învăţământ profesional vor fi afişate listele candidaţilor înmatriculaţi şi lista cu locurile rămase libere. În perioada 20, 21 august începe cea de-a doua etapă de admitere în învăţământul profesional cu durată de trei ani“, a precizat Simona Ciulu, inspector de specialitate în cadrul ISJ Dolj.
Pe 30 iunie a avut loc proba suplimentară de admitere în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani. Această probă s-a susţinut acolo unde numărul candidaţilor înscrişi l-a depăşit pe cel al locurilor aprobate pentru anul şcolar 2015/2016: la Liceul Tehnologic „Horia Vintilă“ Segarcea, domeniul mecanică, pentru calificarea în meseria de mecanic agricol, la Liceul Tehnologic „C.S. Nicolăescu Plopşor“ Pleniţa, la specializarea lăcătuş-mecanic – prestări servicii şi la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“ Craiova, domeniul turism-alimentaţie, la calificarea bucătar. În urma acestor probe, la Pleniţa a mai rămas un loc liber, iar la „Gheorghe Chiţu“ – patru.
Candidaţii respinşi la prima etapă de admitere în învăţământul profesional se pot înscrie în etapa a II-a de admitere, pe baza fişei de înscriere utilizată în etapa I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS