11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste o mie de craioveni, în vizită în cartierul chinezesc

Peste o mie de craioveni, în vizită în cartierul chinezesc

Compania chineză Shangdong Ningjian Construction Group a organizat ieri Ziua Porților Deschise pe șantierul cartierului de locuințe de pe strada Caracal din Craiova. Conform datelor oferite de reprezentanții companiei, peste 1.000 de oameni au venit să vadă cum vor arăta apartamentele, ce materiale sunt folosite și pentru a se informa în legătură cu achiziția locuințelor.
Peste 1.000 de curioși au călcat ieri pragul șantierului cartierului de locuințe de pe strada Caracal din Craiova, cu ocazia Zilei Porților Deschise organizată de compania chineză Shandong Ningjian. Oamenii s-au arătat interesați de materialele folosite la construcție, acestea fiind expuse și ele, și au putut vedea cum este împărțit un apartament cu două și trei camere, un penthouse sau o garsonieră. Totodată, aceștia au putut afla detalii legate de actele necesare pe care trebuie să le depună pentru a putea fi luați în vedere pentru un apartament, dar și când va începe precontractarea.

Modele de locuințe pentru curioși

Președintele Shandong Ningjian, Yang Gencai, prezent la eveniment, a detaliat parcursul lucrărilor, anunțând, totodată, un nou termen pentru punerea în vânzare a locuințelor. Acesta a explicat că mai multe locuințe vor fi aduse la stadiul final, pentru a putea fi vizitate înainte de cumpărare de către doritori. „Toate cele 23 de clădiri de pe șantier vor fi construite simultan și date spre vânzare simultan. Se estimează că în anul 2017, luna iulie, vor fi puse în vânzare. Invităm oamenii din Craiova să se înscrie. Precontractările vor începe anul acesta, în luna septembrie, când lucrarea va ajunge la trei, patru etaje, după ce se vor realiza și modelele pe care le veți putea vizita. Se vor face modele pentru garsoniere, pentru apartamente cu două și trei camere și se va face finisajul final, pentru a arăta exact ca în momentul în care se vor pune în vânzare“, a explicat Yang Gencai.

„La primărie sunt depuse peste 1.600 de cereri“

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că ideea porților deschise a venit în urma zvonisticii legate de acest proiect. „Am insistat foarte mult să avem această zi a porților deschise. Din zvonistica publică am aflat că sunt locuințe de proastă calitate, că nu ar fi firmele foarte bine organizate. Am zis că este cel mai bine ca toți cei interesați să vadă exact cum se construiește și care este stadiul de execuție, pentru a avea încredere, așa cum am avut și noi în acest contract. Deja s-a ajuns la parter, după cum puteți vedea“, a spus primarul. Lia Olguța Vasilescu a spus și că numărul mare de cereri pentru locuințe arată că acest proiect va fi dus la bun sfârșit. „Deocamdată, la primărie sunt depuse peste 1.600 de cereri, deci, din punctul nostru de vedere, la ora actuală nu mai este nici o problemă pentru vânzarea locuințelor. Am înțeles că până acum au fost o mie de persoane care au vizitat șantierul, probabil până diseară vor mai fi. În septembrie, noi vom preda documentația firmei chineze, care va începe deja să opereze cu cumpărătorii (…). Noi suntem convinși că lucrarea se va termina la sfârșitul lui 2016, chiar dacă investitorul are alt termen contractual“, a mai precizat Lia Olguța Vasilescu.
Ziua Porților Deschise la șantierul cartierului de locuințe s-a încheiat spre seară. Vor mai fi organizate și alte acțiuni de acest fel, iar la fiecare ediție vor fi prezentate, de fiecare dată, și materialele folosite în șantier.

Acte necesare pentru o locuință în cartierul chinezesc

Cei care doresc să aplice pentru o locuință pe strada Caracal trebuie să atașeze la dosar următoarele acte: o cerere tip, acte doveditoare privind veniturile nete realizate pentru soț și soție (adeverință cu salariul net; cupon șomaj sau adeverință AJOFM; cupon pensie; declarație de impunere ANAF – pentru cei cu venituri din activități independente; declarație notarială pentru situația în care nu se obțin venituri); copie xerox de pe actul de identitate și de naștere pentru soț, soție, copii; copie de pe diplomă (ultima școală absolvită) pentru titular; certificat ROL de la Direcția de Impozite și Taxe. Prioritate vor avea cei care locuiesc și/sau muncesc în Craiova, fiind o investiție realizată, în primul rând, pentru craioveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS