12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCentrul Istoric, spart de CEZ

Centrul Istoric, spart de CEZ

Compania CEZ a intervenit, ieri-dimineață, în Centrul Istoric din Craiova, pentru a schimba un cablu care s-a defectat. Intervenția s-a petrecut la intersecția străzilor Lipscani cu Theodor Aman, pe granitul proaspăt montat. Muncitorii au făcut două săpături pe două dintre spațiile verzi din zonă, dând la o parte și mai multe plăci de granit din perimetru.
Înainte de intervenția companiei, administratorul public al Craiovei, Radu Preda, a declarat, în cadrul emisiunii „Factualitate“, de la Alege TV, în legătură cu lucrările executate în oraș, că există și situații mai puțin plăcute atunci când vorbim despre proiecte. „Suntem, în prezent, în postura în care centrul nostru frumos și minunat va fi spart de CEZ pentru că li s-a defectat un cablu, în zona intersecției Theodor Aman cu Lipscani“, a spus Radu Preda.

„Cei care sparg vor plăti costurile“

Totuși, în ciuda deranjului pe o zonă nouă, proaspăt reabilitată, Preda a explicat că lucrarea va dura destul de puțin și că se va lucra curat. „O să vedeți că o să se lucreze foarte curat, zona va fi îngrădită și acoperită cu un cort. Firma care are garanția pe Centrul Istoric, adică constructorul (Recon – n.r.), va reface pavimentul, fiindcă toate lucrările care se fac acolo se fac de către cei care răspund de bunul mers al lucrurilor de acolo. Cei care sparg vor plăti costurile, cei care montează sunt cei care au garanția“, a mai explicat administratorul public.
Gazeta de Sud a transmis o solicitare către CEZ pentru a primi mai multe informații despre lucrările care sunt executate, întrebând, totodată, și dacă acestea nu se puteau face înainte de recepționarea lucrării. Până la închiderea ediției, CEZ nu a transmis nici un răspuns către GdS.
Reamintim că lucrările la proiectul pe fonduri europene privind amenajarea și revitalizarea Centrului Istoric, care au durat 19 luni și care au cuprins, printre altele, și realizarea pavimentului cu granit, au fost recepționate pe 15 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS