Localuri din Centrul Istoric, depistate cu abateriÎn cadrul Colegiului Prefectural desfășurat ieri, Comisariatul Jude­țean pen­tru Protecția Consumatorului a spus că mai multe localuri din Centrul Istoric au fost controlate și au fost găsite și abateri. Tot la ședință, a fost adus în discuție zgomotul din zona amintită, iar municipalitatea a apelat din nou la prefect pentru a rezolva problema infracționalității din Romanești.

Municipalitatea craioveană cere în continuare sprijinul Prefecturii Dolj pentru a putea stârpi infracționalitatea din cartierul Romanești. Problema a fost sesizată de majoritatea craiovenilor la întâlnirea „Fii vocea cartierului tău!“ de luna trecută, organizată de Gazeta de Sud în parteneriat cu Primăria Craiova.

„Am stabilit o zonă de control în Romanești“

Oamenii s-au plâns atunci de faptul că nu se simt în siguranță pe străzi, că se produc daune și furturi și că poliția nu poate face nimic împotriva persoanelor responsabile, acestea fiind minore. Totodată, oamenilor li s-a explicat de către reprezentanții poliției naționale că nici părinții minorilor nu pot fi trași la răspundere pentru că nu au venituri. Administratorul public al Craiovei, Radu Preda, a luat cuvântul ieri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, pentru a solicita atenție în continuare din partea autorităților competente.

„În discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii din cartierul Romanești în urmă cu aproximativ o lună, s-a reliefat o serie de probleme care țineau în special de siguranța și ordinea publică, de comportamentul unor cetățeni din cartier. În colaborare cu Poliția și Jandarmeria am stabilit o zonă de control acolo, organele statului sunt mult mai prezente, împreună cu Poliția Locală, și vă pot spune că deja situația s-a liniștit sensibil în comparație cu ce era în trecut. Vă solicit ca și în continuare organele să-și facă prezența simțită acolo, pentru ca oamenii să vadă că acțiunea are un caracter permanent și că, odată ce am intrat, acolo vom veghea ca bunul public și liniștea cetățenilor să fie respectate“, a spus Radu Preda.

Pe Râului, situația se îndreaptă

Acesta a făcut o com­parație cu acțiunile de amploare desfășurate tot cu sprijinul Prefecturii Dolj pe strada Râului, unde erau probleme cu persoanele care dezmembrau autovehicule pe domeniul public.

„Vreau să vă mulțumesc pentru modul în care s-a desfășurat colaborarea comisiei stabilită prin ordin prefectural în ceea ce privește activitățile de pe strada Râului. În urmă cu aproximativ trei luni, doamna primar ridica aici această problemă. Vă pot spune că, acum, după un trimestru, în zona Râului s-a cam terminat cu problemele care existau acolo, cu acele autobuze dezmembrate pe domeniul public. Încet-încet, situația a intrat în normalitate, cetățenii sunt mulțumiți, Poliția și Jandarmeria își fac în continuare simțită prezența, la fel și Garda de Mediu“, a explicat Preda.


Centrul Istoric, controlat de Protecția Consumatorului

Altă problemă ridicată în Colegiul Prefectural a fost cea a Centrului Istoric al Craiovei. Într-un raport prezentat în cadrul ședinței, comisarul-șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj, Gheorghe Marinescu, a detaliat că mai mulți agenți economici, dintre care și cei care își desfășoară activitatea în Centrul Istoric, au fost amendați pentru că s-au constatat abateri în ceea ce privește prestatorii de servicii de alimentație publică.

„CJPC Dolj a efectuat verificarea respectării legislației privind protecția consumatorilor de către prestatorii de servicii de alimentație publică, în special terasele din centrul vechi al Craiovei. Au fost verificați 31 de operatori economici, s-au constatat abateri la 25 de operatori economici verificați și au fost aplicate 18 amenzi contravenționale în valoare totală de 16.850 de lei și șapte avertismente“, a explicat Marinescu. Contactat de GdS ulterior, acesta a spus că nu știe exact despre câte terase din Centrul Istoric este vorba.

Zgomotul din Centrul Istoric nu se detectează cu urechea

Legat tot de Centrul Istoric, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Dolj, Gheorghe Călinoiu, s-a plâns, profitând de prezența în sală a lui Preda, de zgomotele din acest perimetru. „La noi au venit sesizări legate de Centrul Istoric, craiovenii sesizează instrumentele muzicale de acolo, încă nu am fost să ascult cu urechea mea ce zgomot produc“, a spus șeful Gărzii de Mediu.

„Nu cu urechea, cu un aparat se detectează“, l-a atenționat prefectul Sorin Răducan. Printre râsete, Călinoiu a explicat că e nevoie de un regulament care să nu intre în contradicție cu locatarii. „Întâi cu urechea și apoi mergem către aparatura necesară să determinăm exact nivelul de zgomot. Pe domnul administrator l-aș ruga să se reglementeze această activitate, astfel încât să nu intrăm în contradicție cu locatarii, mai ales că acolo locuiesc persoane în vârstă și au nevoie de odihnă“, a încheiat Călinoiu.

Radu Preda a explicat că există un regulament, dar că se așteaptă încă trecerea câtorva luni pentru ca lucrurile să se așeze. „Conform PUZ-ului, zona este eminamente cu caracter comercial. Avem și noi cunoștință de faptul că mai sunt comercianți care deranjează cu zgomotul. Toți cei care funcționează acolo sunt supuși prevederilor legii și, cu siguranță, cei care nu respectă normele legale în ceea ce privește zgomotul vor fi sancționați. În momentul de față suntem în perioada de implementare a regulamentului și cred că într-o lună-două, lucrurile vor fi mai așezate“, a explicat Preda. Reamintim că agenții economici din Centrul Istoric au un program de funcționare între 8.30 și 24.00, cu posibilitate de prelungire atâta vreme cât respectă nivelul de zgomot prevăzut de lege.Comenteaza acum

Alte stiri

28 februarie 2019

Gorj: Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere de Plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judetean Gorj informează că, în perioada 01 martie – 15 mai 2019, la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti, se vor depune Cererile Unice de Plată în ...

Sumarul ediției de miercuri, 1 iulie 2015

Actualitate

» Spiritul samurailor: acest moment este cel mai bun din viaţa noastră
» Procurorii mehedinţeni au trimis în judecată lotul Cornu
» Scriitoarea Mihaela Albu, lansare la Drobeta Turnu Severin
» Reţeta pregătirii profesionale
» Eco-pescar, la final
» Târg de bere la Craiova
» Poţi primi şomaj chiar dacă lucrezi
» Primarul din Leu, judecat pentru pumnul din campania electorală
» De ce au murit cei doi copii?
» A vrut să se arunce de pe bloc
» Acord România-Ungaria pentru interconectarea unei infrastructuri transfrontaliere de rețea optică
» Alexis Tsipras, îndemnând cetăţenii să voteze în favoarea reformelor
» Dacian Cioloș a fost numit în funcția de consilier special pentru securitate alimentară

Local

» Urmărit internaţional în Germania, depistat de poliţiştii vâlceni
» Vâleancă, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală
» Credite deblocate în bugetul MApN pentru Baza Deveselu

Dolj

» Lobby pentru vânzarea produselor tradiționale în hypermarketuri
» Centrul Istoric, spart de CEZ
» Evul Mediu sau funcţiile au dat bătăi de cap candidaţilor la bac
» Primarul din Leu, judecat pentru pumnul din campania electorală
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Evacuare cu scandal într-un bloc al Primăriei Craiova
» A crescut salariul minim, au crescut și dările
» Târg cu 400 de sortimente de bere la Auchan
» Ion Prioteasa, reconfirmat în funcția de vicepreședinte al UNCJR
» Doi procurori craioveni, suspendaţi din funcţie
» Dolj: Au furat lemne şi au făcut scandal. Jandarmii le-a aplicat amenzi usturătoare
» Gorj: O femeie a fost jefuită de zugravi
» Dolj: 30 de şoferi, sancţionaţi pentru neacordarea de prioritate pietonilor

Gorj

» Proiect pentru reabilitarea a 50 de străzi din Târgu Jiu
» Şase persoane au fost reţinute în dosarul „Avi Instant“
» Elevul fugit de acasă a fost găsit de poliţie
» Au revenit alpiniştii spanioli în Defileul Jiului
» CNADNR propune restricţii de viteză şi tonaj pe Transalpina
» Scade debitul la apă în Târgu Jiu
» Se caută un profesor pentru Norvegia
» Un bust nou de 50.000 de lei a început să se degradeze
» Gorj: Un elev care fugise de acasă pe 26 iunie a fost găsit de poliţie

Sport

» Alb-albaştrii, perdanţi cu Ludogorets
» Podărenii și-au făcut calculele pentru noul sezon
» Karateka din Bănie, pe podium la Izvorani
» Simona Halep: Nu trebuie să dau socoteală pentru ce fac
» Fotbal – Liga Europa, turul întâi preliminar (prima manșă)
» Fotbal – CS Universitatea Craiova a pierdut cu Ludogorets
» Fotbal – Ezequiel Filippetto a semnat cu Pandurii
» Tenis – Irina Begu s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon
» Tenis – Tecău şi Rojer, în turul al doilea la Wimbledon

Sanatate

» MS: Peste 5,6 milioane de euro pentru îmbunătățirea serviciilor în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top