16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFirmele, interesate să își formeze angajații prin metode noi

Firmele, interesate să își formeze angajații prin metode noi

IMM-urile craiovene au fost dornice să afle tehnologiile pe care pot să le aplice pentru formare continuă a propriilor salariați
IMM-urile craiovene au fost dornice să afle tehnologiile pe care pot să le aplice pentru formare continuă a propriilor salariați

Workshop-ul in­ter­­na­țional „Programe de formare continuă în IMM-uri prin suport IT și mentoring“, organizat de Universitatea din Craiova, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Dolj, a avut loc ieri la Universitatea din Craiova, cu participarea unor experți internaționali ai unor asociații pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) din Irlanda, Germania, Portugalia, Lituania și România. În sală au fost prezenți și reprezentanți ai IMM-urilor locale, care au aflat de la lectori ce modalități au la îndemână pentru a obține finanțări europene pentru afacerile lor. De asemenea, firmele au avut prilejul să învețe tehnologiile pe care pot să le aplice pentru formare continuă a propriilor salariați.
Evenimentul a fost un prilej pentru o prezentare practică a modalităților de training prin siteme de e-learning, cu suport IT&C, prin tehnologia numită PBL, adică „Sistem de e-learning centrat pe problemele studentului“, printr-un proiect Erasmus în care sunt parteneri din cele cinci țări enumerate mai sus.

Necesitățile firmei dau tema cursurilor pentru angajați

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, Gabriel Vlăduț, moderatorul evenimentului, a precizat: „IMM-urile pot avea un nou program de training, pornind de la necesitățile firmei și nu de la ideile pe care le avem noi ca traineri privitoare la abilitățile firmelor și persoanelor.
Partenerii din Germania, Portugalia, Irlanda, Lituania și România au reușit să adune idei de la IMM-urile din Oltenia. Am văzut în felul acesta că există o necesitate foarte mare pentru training, dar un training specializat, făcut după normele europene, pentru a crește competitivitatea întreprinderilor din zonă“.
Firmele locale doresc să aibă angajați mai buni și sunt deschise instruirilor moderne. Emma O’Brien, coordonatoarea proiectului Erasmus, a spus că este al patrulea proiect pe care îl facem în regiune. Ea a constatat că IMM-urile din zonă chiar au probleme și că au o necesitate mare în a-și antrena angajații, astfel încât în urma unor cursuri de specializare să se vadă impactul imediat la locul de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS