16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞapte percheziţii în Gorj şi Bucureşti la evazionişti. Prejudiciu de 4 milioane de lei

Şapte percheziţii în Gorj şi Bucureşti la evazionişti. Prejudiciu de 4 milioane de lei

Poliţiştii din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Bucureşti şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Jiu, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, efectuează, în această dimineaţă, 7 percheziţii, la sediile mai multor societăţi comerciale, pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti.
Este vizată o grupare infracţională, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2010 – 2012, persoanele bănuite, printre care reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale, ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional, în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Liderul grupării, cetățean britanic de origine libaneză, ar fi iniţiat şi coordonat atât direct, cât şi prin persoane interpuse, o serie de societăţi fantomă, prin intermediul cărora se efectuau livrări către o altă firmă, coordonată de un alt membru al grupării, cât şi mai multe societăţi înmatriculate în Bulgaria (către care au fost efectuate livrări cu caracter fictiv intracomunitar).
Fiecare membru al grupării avea atribuții bine determinate, cum ar fi completarea facturilor false, a proceselor verbale de lăsare în custodie, contracte comerciale, documente privind calitatea mărfurilor, plata celor implicaţi, închirierea spaţiilor de depozitare, etc..
Mărfurile ar fi fost tranzacţionate pe piaţa internă, fiind purtătoare de TVA a cărui colectare nu s-a făcut de către agenţii comerciali implicaţi.
În acte, aceste mărfuri ar fi fost folosite pentru diminuarea masei impozabile şi creşterea artificială a TVA-ului deductibil.
Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este în valoare de 4.375.512 de lei.
La sediul D.I.I.C.O.T – S.T Craiova vor fi audiate 7 persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi Serviciul Român de Informaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS