16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Cinci migranţi ascunşi în cabina unui camion, descoperiţi la PTF Calafat

Dolj: Cinci migranţi ascunşi în cabina unui camion, descoperiţi la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din Calafat au descoperit ascunşi în cabina unui TIR, condus de un şofer bulgar, într-un spaţiu special amenajat, patru cetăţeni irakieni şi un palestinian, care au încercat astfel să intre ilegal în ţară.

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat ieri după amiază pentru a intra în ţară, la volanul unui cap tractor marca DAF, cetăţeanul bulgar Davidko P., în vârstă de 51 de ani, care venea din Grecia cu destinaţia Germania.
Cu ocazia efectuării controlului amănunţit, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit ascunse în cabina camionului, într-un spaţiu special amenajat prin construirea unui plafon fals, deasupra şoferului, cinci persoane de sex masculin.
În cadrul primelor verificări, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt patru cetăţeni irakieni şi un cetăţean palestinian, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani. La cercetări, bărbaţii au declarat că au plecat din ţările de origine în urmă cu câteva zile, pe ruta Siria-Turcia-Grecia-Bulgaria, fiind urcaţi în camion de către şofer, într-o parcare în Grecia. Scopul lor era acela de a ajunge în Germania unde fiecare urma să plătească şoferului câte 1.000 de euro.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, şoferul şi mijlocul de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS