16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSchimbări în Consiliul Local Craiova: Pleacă Manda, vine Mihai

Schimbări în Consiliul Local Craiova: Pleacă Manda, vine Mihai

Sorin Manda a demisionat din funcția de consilier local, declarând că la mijloc sunt motive de natură personală. Acesta va conduce în continuare Clubul Sportiv Municipal Craiova. (FOTO: Anca Ungurenuş)
Sorin Manda a demisionat din funcția de consilier local, declarând că la mijloc sunt motive de natură personală. Acesta va conduce în continuare Clubul Sportiv Municipal Craiova. (FOTO: Anca Ungurenuş)

Consilierul local și directorul CSM Craiova, Sorin Manda, fratele președintelui PSD Dolj, Claudiu Manda, și-a dat ieri demisia din funcția de consilier local al municipiului Craiova. Acesta a intervenit la sfârșitul ședinței, printr-o interpelare, și le-a mulțumit colegilor pentru felul în care a colaborat cu aceștia, anunțând că va demisiona. „Îmi voi depune demisia din funcția de consilier local. Mă bucur că în acești trei ani am avut o colaborare foarte bună atât cu executivul, cât și cu consiliul local. Mă bucur că am putut ajuta cu prezența mea aici dezvoltarea orașului. Chiar dacă nu voi mai fi la această masă, vă rog în continuare să faceți tot posibilul să ajutați sportul craiovean“, a spus Manda.
Într-o declarație ulterioară ședinței, acesta a explicat pentru GdS că motivele demisiei sale sunt de ordin personal. „E o întrebare foarte grea la care trebuie să răspund. A trebuit să cuget mai multă vreme. Mi-am dat demisia din motive personale, așa cum spune de obicei toată lumea, dintr-o oarecare incompatibilitate ce va ține de dezvoltarea mea personală de aici încolo. Deocamdată nu dau mai multe detalii. Cum bine mă știți, când vor sosi lucrurile certe o să vă comunic“, a declarat Sorin Manda. Acesta a precizat că, deocamdată, va rămâne în continuare director al CSM Craiova. Sorin Manda ocupa scaunul de consilier local din 2012.

Marius Mihai, în locul Cristinei Calangiu

Marius Mihai, membru PSD și instructor practică la Liceul Auto, a ocupat scaunul de consilier local lăsat liber  de Cristina Calangiu (FOTO: Anca Ungurenuş)
Marius Mihai, membru PSD și instructor practică la Liceul Auto, a ocupat scaunul de consilier local lăsat liber
de Cristina Calangiu
(FOTO: Anca Ungurenuş)

Aceasta nu a fost însă singura schimbare care a intervenit în componența consiliului local. În urma demisiei Cristinei Calangiu din luna februarie, alt loc de consilier rămăsese vacant. Acesta a fost ocupat, începând de ieri, de următorul candidat pe listele USL din 2012. Este vorba despre Marius Mihai, membru PSD, care nu are o funcție publică. Acesta este de meserie inginer și ocupă postul de instructor practică – conducător auto la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova. Locul vacant de consilier ar fi trebuit să fie ocupat, inițial, de generalul Ion Pâlșoiu, care a candidat pe listele USL din partea Partidului Conservator, însă acesta nu a dorit să ocupe această funcție.
Deși Marian Vasile, consilier local PNL, a întrebat dacă nu este nevoie de semnăturile conducerii tuturor partidelor care au format USL în 2012 pentru a fi ocupată această funcție, consilierul PSD Bianca Predescu i-a explicat acestuia că nu este cazul. „Noi am studiat lista electorală, este depusă, ea îi conține pe toți, iar orice modificare care s-ar face nu mai necesită semnătura celor trei partide din alianța electorală. Ceea ce era de cercetat erau două chestiuni: dacă se află în incompatibilitate, și avem un răspuns al Liceului Auto în care ni se spune că este angajat și că nu are o funcție de conducere, și chiar dacă ar fi fost, nu este cazul, și avem declarația domnului general Pâlșoiu, care renunță la dobândirea calității de membru al consiliului local. A fost nevoie doar de semnătura conducerii PSD Dolj“, a explicat Bianca Predescu.

Președintele Craiovei Culturale a cerut apartamente în cartierul chinezesc

La finalul ședinței, președintele Asociației „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021“, Antoniu Zamfir, a luat cuvântul pentru a ruga Primăria Craiova să cumpere două apartamente în cartierul de locuințe care se construiește pe strada Caracal. „Dorim, dacă vom avea acceptul și bunăvoința dumneavoastră, să solicităm Primăriei Craiova să achiziționeze două apartamente în acest cartier, pe care să le dea în circuitul cultural, unde putem aduce artiști care să rezideze acolo pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, care să creeze, care să desfășoare în cartier o activitate culturală, cu acceptul Primăriei Craiova și cu sprijinul asociației. Dacă veți binevoi să sprijiniți acest proiect, eu vă mulțumesc anticipat“, a spus Zamfir.
În același context cultural, în cadrul ședinței a fost aprobat și regulamentul de funcționare al Centrului Istoric. S-a stabilit că rezidenții nu vor plăti taxa anuală de acces în perimetru, de 40 de lei/an, că terasele din vecinătatea blocului Femina vor opri muzica la ora 22.00, dar și că regulamentul va fi, cel mai probabil, modificat peste șase luni, atunci când vor începe să se regleze activitățile desfășurate în zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS