10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmbasadorul Marii Britanii la București, în premieră la Craiova

Ambasadorul Marii Britanii la București, în premieră la Craiova

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a spus că Bănia are potențial atât din punct  de vedere economic, cât și cultural (Foto: Valentin Tudor)
Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a spus că Bănia are potențial atât din punct
de vedere economic, cât și cultural (Foto: Valentin Tudor)

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, prezent pentru prima dată la Craiova, s-a întâlnit ieri dimineață cu primarul Lia Olguța Vasilescu. Aceștia au discutat despre relațiile culturale și economice dintre cele două părți, mai ales în contextul în care, tot ieri, consilierii locali au votat colaborarea dintre municipiul Craiova și firmele Spirit Circuits și Portsmouth Aviation, care își vor deschide fabrici în High Tech Industry Park din Bănie.
„Am avut astăzi plăcerea deosebită să îl avem invitat la Craiova pe domnul ambasador al Marii Britanii. A coincis cu o zi fericită, când în consiliul local, pe ordinea de zi, aprobăm colaborarea cu două firme din Marea Britanie pe care am reușit să le atragem chiar cu sprijinul domnului ambasador care ne-a însoțit la Winchester, unde am avut discuții și negocieri cu aceste firme. L-am informat pe dumnealui că în partea culturală avem o relație specială cu Marea Britanie, pe care nu o mai are nici un oraș din România, avem chiar zilele Marii Britanii la Craiova, Festivalul «Shakespeare», care este al treilea dintre Festivalurile «Shakespeare» din lume la clasa sa, chiar o piațetă pe care am denumit-o în cinstea acestui mare scriitor, dar și English Park. Avem foarte multe monumente care ne leagă de Marea Britanie, iar vizita dumnealui aici totdeauna este o plăcere pentru municipalitate“, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

„Este o relație importantă pentru că ea dă rezultatele concrete“

La rândul său, ambasadorul Paul Brummell consideră că la Craiova există potențial și forță de muncă, amintind totodată că, în 2016, se vor împlini 400 de ani de la moartea lui Shakespeare, și că există planuri speciale pentru festivalul realizat în cinstea dramaturgului.
„Este prima mea vizită la Craiova și sunt foarte fericit că există o relație de tip comercial și de investiție între Camera de Comerț din Hampshire și județul Dolj și Craiova. Este o relație importantă pentru că ea dă rezultatele concrete. Două firme britanice noi au decis să investească aici. Acesta este un semn că Craiova are multe de oferit, o forță de muncă bună și foarte buni vorbitori de limbă engleză. Sunt sigur că în continuare vor fi dezvoltate mai multe investiții, legături și schimburi comerciale între Marea Britanie și Craiova. Sunt foarte fericit și că avem o relație culturală bine dezvoltată. Craiova are un Festival «Shakespeare», care a devenit renumit. Anul viitor va fi unul important, pentru că se împlinesc 400 de ani de la moartea lui Shakespeare și știu că sunt planuri speciale pentru acest eveniment“, a încheiat Brummell.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS