Acasă Local Gorj Profit de 568 de lei la Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu

Profit de 568 de lei la Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu

Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu (Foto: Eugen Măruţă)
Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu (Foto: Eugen Măruţă)
Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu (Foto: Eugen Măruţă)

Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu a reuşit să încheie anul trecut cu un profit de numai 568 de lei. Societatea este în subordinea Consiliului Judeţean Gorj şi se confruntă în ultimii ani cu lipsa unor spaţii de închiriat pe care să le ofere potenţialilor investitori. Potrivit datelor din bilanţul pe anul 2014, Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu a înregistrat la nivelul anului trecut venituri totale de 179.646 lei. Cheltuielile au fost de 179.077 de lei. Profitul înregistrat a fost minum, un record negativ în istoria firmei, respectiv 568 de lei. Cele mai mari venituri au fost cele obţinute din chirii, adică 158.939 de lei. Veniturile din exploatare au fost de patru lei, iar cele din dobânzi de numai un leu. Principalele cheltuieli au fost cele cu salariile celor patru angajaţi, respectiv 108.000 lei, 21.000 de lei asigurări sociale, amenzi şi penalităţi 10.000 de lei sau combustibil 9.000 de lei.

Probleme cu infrastructura

Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu se întinde pe 17,2 hectare. Aici îşi desfăşoară activitatea nouă agenţi economici, cu un total de 300 de salariaţi. Cel mai cunoscut este Pirelli. Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu încearcă se îşi extindă suprafaţa, însă hotărârea de guvern este blocată de mai mulţi ani din cauza lipsei unor avize de la ministerele de resort. Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial de la Bumbeşti-Jiu, a declarat că investitorii nu vin în zonă din cauza infrastructurii deficitare: „Obiectivul meu este să închei anul acesta pe profit. Am reușit în ultimii trei ani, poate reuşesc și anul acesta. Activitatea se desfășoară normal, cam 80% este ocupat. Firmele par a fi într-o stabilitate financiară destul de bună, că nu mai înregistrez restanțe foarte mari la chirii, însă sunt solicitări foarte puține de închirieri de spații. Nu mai insist să se deblocheze și terenul de la Sadu I, că nu s-a făcut nimic, din păcate. Eu sper să se îmbunătățească situația după terminarea lucrărilor la Defileul Jiului, pentru că, neavând infrastructură, și oamenii de afaceri se duc în alte zone. Nu suntem atractivi pentru investitori din foarte multe puncte de vedere. Faptul că nu suntem legați la autostrăzi, că nu suntem aproape de graniță, mediul privat este privit cu ostilitate în general“, a declarat Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial Sadu. Consiliul Judeţean Gorj, respectiv investitorii, sunt scutiţi de plata impozitului pe teren şi clădiri, aceasta fiind principala facilitate din cadrul Parcului Industrial, singurul de pe raza judeţului.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version