Acasă Local Gorj Baza Drumurilor Naţionale din Rânca va fi modernizată

Baza Drumurilor Naţionale din Rânca va fi modernizată

Baza Drumurilor Naţionale din Rânca
Baza Drumurilor Naţionale din Rânca
Baza Drumurilor Naţionale din Rânca

Baza Drumurilor Naţionale din zona montană Rânca va fi reabilitată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a alocat suma de aproape un milion de lei pentru efectuarea de reparaţii generale la sediul care găzduieşte Baza Drumurilor Naţionale de la Rânca. Aceasta este folosită de mai mulţi ani de către Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu pentru depozitarea de materiale şi utilaje. Acestea sunt necesare intervenţiei în special în perioada de iarnă, dar şi la reparaţiile executate pe Transalpina, în perioada de vară. Baza Drumurilor Naţionale de la Rânca este degradată şi are nevoie de reparaţii de urgenţă. Recent au mai fost alocate fonduri şi pentru efectuarea de reparaţii la acoperişul clădirii unde îşi desfăşoară activitatea angajaţii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Bază importantă pentru Transalpina

Baza Drumurilor Naţionale de la Rânca este una dintre cele mai importante deţinute de către Secţia de Drumuri Naţionale de la Târgu Jiu. Aici se află depozitul cu material antiderapant, iar pe perioada verii aici sunt parcate toate utilajele folosite pentru intervenţii la DN 67 C, pe tronsonul Novaci – Rânca. Importanţa turistică a zonei Rânca şi a drumului Transalpina au crescut în ultimii ani. Recent, Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale a realizat marcaje de-a lungul Transalpinei şi a montat elemente de siguranţă, pentru ca şoseaua să fie cât de cât sigură pentru participanţii la trafic. Cu toate acestea, drumul este în continuare în regim de şantier, iar conducătorii auto sunt avertizaţi asupra acestui lucru. Din acest motiv, se impune şi un anumit regim de viteză pe anumite tronsoane, întrucât şoferii trebuie să ţină cont că este o şosea montană şi orice manevră greşită sau neatenţia pot avea efecte nedorite.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version